Deplasare grea în Harghita

vineri, 29 aprilie 2022, 01:43
3 MIN
 Deplasare grea în Harghita

 

 

 Politehnica Iaşi pleacă astăzi spre Miercurea Ciuc, pentru meciul de mâine, cu FC Csikszereda, din penultima rundă a play-out-ului Ligii a II-a de fotbal.

Disputa a fost prefaţată de oaspeţi ieri, într-o conferinţă de presă organizată la stadionul din Copou, la care au participat antrenorul principal Costel Enache şi jucătorul Alexandru Hrib.

Este un joc important pentru noi, pentru că vine vremea unei verificări. Avem în faţă o echipă constantă în rezultate, bine organizată, puternică, e un prilej de a ne evalua forţele şi potenţialul de moment. Sper să iasă o partidă frumoasă” a spus tehnicianul, care a făcut trimitere de precedentul duel dintre cele două echipe, derulat în sezonul regulat: “A fost un meci extraordinar de frumos. Cred că a fost cel mai bun meci al nostru, deşi rezultatul nu ne-a fost favorabil, am pierdut cu 3-1. A fost cel mai spectaculos joc al nostru, am construit, am avut foarte multe situaţii de poartă, pase directe, atingeri puţine, viteză de joc. În acelaşi meci, am suferit la faze fixe, la primele două am primit gol şi s-a rupt echilibrul. Per total, am fost mulţumit de exprimarea echipei”. Enache, care a spus că “am mai corectat lucrurile la fazele fixe, vreau să văd dacă am crescut în joc şi în maturitate” s-a referit şi la starea de spirit a echipei după ce obiectivul de evitare a retrogradării a fost atins: “Am simţit că sunt un pic mai descătuşaţi, relaxaţi, încrezători, atmosfera este bună în vestiar, la antrenamente. Avem jucători foarte tineri, pentru prima dată la un nivel de asemenea responsabilitate. Sunt convins că acest lucru a apăsat greu pe umerii lor. Acum, au trecut de perioada grea, am alte aşteptări de la ei. Vreau să văd realitatea despre ei într-o stare de încredere. Aştept acum mai multă personalitate, gestionarea mai bună a fazelor decisive, dispariţia crispării. Firesc, lucrurile astea ar trebui să ne aducă un plus în exprimare”.

După ce l-a lăudat pe Hrib, care e încă junior, Enache a precizat că acesta va face deplasarea la Miercurea Ciuc, însă nu ştie dacă va debuta la echipa mare. “E un copil talentat, cu har, în viitor va fi un jucător de bază al echipei. Acum nu poate fi titular, nu-l pot expune la o presiune inutilă. Nu ştiu nici dacă va intra pe parcurs, depinde de cum va evolua jocul. Poate rămânem în zece, nu ştiu… El trebuie să se adapteze cu echipa mare, noi trebuie să-i oferim mediul optim pentru a se dezvolta”.

Şeful băncii tehnice ieşene a spus că îi va da un meci şi lui Axinte în acest final de sezon şi a reiterat că nu se poate referi la strategia pentru campionatul următor pentru că nimeni din conducere nu i-a solicitat un punct de vedere şi nu a discutat despre prelungirea contractului. “Nu putem vorbi de viitor, când eu nu am un viitor. Eu nu-mi decid singur viitorul, sunt un angajat. Sunt oameni care decid destinele clubului. Eu pot fi sau nu parte dintr-un viitor proiect” a precizat antrenorul. El a recunoscut că a avut emoţii legate de retrogradare, în momentul în care “oameni cu ochi de vultur au remarcat că sunt agitat pe margine. Anul trecut, Astra a pierdut play-off-ul la un singur punct şi a retrogradat. Nu ne doream un meci decisiv cu Timişoara, pentru că o echipă tânără ca a noastră poate claca la un astfel de joc”.

În ceea ce-l priveşte pe Hrib, acesta a spus că “e un nou început pentru mine, e pentru prima dată când sunt într-un lot la seniori. Am fost la începutul anului cu unfer 17, apoi cu under 19 şi acum, deodată, la echipa mare. E ciudat, nu mă aşteptam să fac saltul atât de rapid, însă e bine pentru mine. Ar fi incredibil să debutez în Liga a II-a la 16 ani. Partida de mâine dintre Csikszereda şi Poli va începe la ora 11:00.

 

 

Comentarii