Deputatul Marius Ostaficiuc: Legile Educației trebuie să meargă înainte. Opoziția forțează nota pentru câteva procente în plus (P)

joi, 25 mai 2023, 12:20
2 MIN
 Deputatul Marius Ostaficiuc: Legile Educației trebuie să meargă înainte. Opoziția forțează nota pentru câteva procente în plus (P)

Legile Educației au fost adoptate recent de către Senatul României, proiectul urmând a merge la președintele Klaus Iohannis pentru a fi promulgat. Cu toate acestea, proiectul legislativ a fost atacat la Curtea Constituțională a României de partidele din opoziție, respectiv Forța Dreptei și USR, pe mai multe considerente. În aceste condiții, noile pachete de legi ale Educației vor mai avea de așteptat până vor intra în vigoare. Asta după ce Parlamentul a amendat propunerile venite de la Ministerul Educației, amendamente care au fost propuse în special de PSD în urma consultărilor cu profesorii, elevii și părinții. Chiar și în aceste condiții, proiectul a ajuns pe masa judecătorilor CCR, ceea ce a atras discuții din partea aleșilor.

Deputatul PSD Marius Ostaficiuc a menționat că proiectul legislativ a fost îndelung discutat, lucru care a dat ocazia și celor care l-au contestat să-și expună punctul de vedere. ”Decizia Curții Constituționale a României, oricare ar fi, va fi respectată și aplicată de PSD, așa cum a procedat mereu!  Pe de altă parte, contestarea proiectelor Legilor Educației la Curte nu poate fi considerată o expresie a grijii USR și Forței Dreptei față de soarta școlii și a elevilor, ci un pur gest politic, menit doar să încurce, să întârzie intrarea în vigoare a acestora. Nu cred că nimeni își dorește acest lucru. Este doar un gest politic care nu duce nicăieri în altă parte, Nu așa trebuie să-i tratăm pe copiii noștri ”, a spus Marius Ostaficiuc, deputat PSD Iași.
 
Parlamentarul ieșean a explicat că proiectele au fost analizate temeinic înainte de a fi adoptate, tocmai pentru a se găsi cea mai bună formulă înainte ca legile să intre în vigoare. ”Proiectul a avut lacune la început și de aceea s-a insistat pe amendarea sa. PSD a inițiat o serie de dezbateri cu cei interesați tocmai pentru a se găsi cele mai bune soluții ca educația să meargă înainte. Nu cred că este cazul să se stârnească iar nemulțumiri doar pentru că unii au nevoie de capital politic în contextul alegerilor de anul viitor. Realitatea din sistemul educațional este alta, este una care are nevoie de îmbunătățiri și pe care PSD le-a întors pe toate părțile tocmai pentru a găsi cele mai bune soluții”, a mai spus deputatul ieșean. 
 
Parlamentarul a mai arătat că formațiunile din opoziție care au anunțat că vor ataca la CCR proiectul legilor Educației ar trebui să înțeleagă esența pachetului legislativ, unul care a fost amendat corespunzător exact acolo unde erau cele mai mari lacune. ”Am mai spus că sunt unele situații în care învățământul românesc a avut de suferit din cauza lacunelor din legi. Știm cu toții că dreptul la educație este unul fundamental,  garantat prin lege și pentru care trebuie să ne luptăm în continuare. Nu se încalcă nici un principiu,. Nici un drept, așa cum invocă alte partide din opoziție. Nu ne mai putem juca cu soarta elevilor. Nu aceasta este atitudinea pe care ei o așteaptă de la noi”, a mai spus Marius Ostaficiuc, deputat PSD Iași.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii