Derby local la baschet cu o câştigătoare aşteptată. Nicio şansă pentru promovare!

marți, 24 ianuarie 2023, 02:50
1 MIN
 Derby local la baschet cu o câştigătoare aşteptată. Nicio şansă pentru promovare!

Sala Polivalentă din Iaşi a găzduit duminică seară un derby baschetbalistic local. Logodite în sezonul trecut, când au jucat în aceeaşi echipă, sub titulatura Politehnica Stomart CSS Unirea, şi divorţate în vara lui 2022, când au luat-o pe drumuri diferite, cluburile locale Stomart şi Politehnica s-au confruntat în cadrul unui meci contând pentru etapa a XIII-a, penultima din sezonul regulat al eşalonului doi intern, Liga I. 

La baschet masculin, primul eşalon, care conţine 18 echipe, împărţite în două conferinţe, poartă numele Liga Naţională.

Aşa cum era de aşteptat, Poli (antrenor Gabriel Clapon) a trecut fără probleme de formaţia antrenată de Ovidiu Stochici, cu 84-59 (19-12, 23-14, 24-11, 18-22). Gruparea studenţească, care are 21 de puncte (10 victorii şi o înfrângere), este pe prima poziţie în clasamentul Grupei B, în timp ce Stomart ocupă locul VI, penultimul, cu 13 puncte (trei succese şi şapte eşecuri, un joc mai puţin).

În ultima rundă a sezonului regulat, duminică, Poli va juca acasă, cu Agronomia Bucureşti (locul III, cu 18 puncte). Stomart se va deplasa în această săptămână la Craiova (locul IV, 15 puncte), pentru un meci care va avea loc vineri, şi la Bucureşti, pentru duelul cu Laguna 2 (locul II, cu 19 puncte o partidă mai puţin), de duminică.

De săptămâna viitoare, primele patru clasate din cele două serii ale diviziei secunde vor continua lupta pentru promovare într-un play-off care se va disputa în sistem fiecare cu fiecare, tur-retur. În ciuda poziţiei fruntaşe ocupate în sezonul regulat, Poli a anunţat că nu are nicio şansă la accederea în eşalonul de elită, care se va decide după un Final Four în care vor lupta primele patru clasate din play-off. 

Comentarii