Directorii teatrelor şi muzeelor de la Ministerul Culturii, întâlnire cu Viorica Dăncilă

marți, 02 iulie 2019, 08:38
1 MIN
 Directorii teatrelor şi muzeelor de la Ministerul Culturii, întâlnire cu Viorica Dăncilă

O delegaţie de directori din instituţii aflate în subordinea Ministerului Culturii va fi primită în cursul zilei de marţi, 2 iulie, la Palatul Victoria de către premierul Viorica Dăncilă, ”pentru deblocarea situaţiei fără precedent cu care se confruntă”, se arată într-un comunicat.

Din delegaţie vor face parte: Ion Caramitru-Manager General al Teatrului Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti, Andrei Dimitriu-Director General al Filarmonicii ”George Enescu”, Bianca Ionescu- Manager al Teatrului Naţional de Operetă şi Musical „Ion Dacian” şi Călin Dan-Manager General al Muzeului Naţional de Artă Contemporană.

Această întâlnire are loc în urma apelului lansat de mai multe instituţii de cultură din România, în urma reducerii bugetelor, fapt care a dus la blocarea parţială a activităţii acestora, dar şi la concedierea unor colaboratori. Numai în cazul Teatrului Naţional din Bucureşti, bugetul a fost scăzut cu două milioane de lei la capitolul ”Bunuri si servicii”, suma capitolului bugetar ”Venituri proprii” fiind mărită cu aproximativ un milion de lei.

Întâlnirea de la Palatul Victoria are loc după discuţiile pe care o delegaţie numeroasă de directori din instituţii de cultură le-a avut, pe 19 iunie, cu ministrul Culturii, Daniel Breaz, ”dialog care nu a dus la nicio concluzie”, spun cei de la Teatrul Naţional.

mediafax.ro

Comentarii