Doi tineri cu caracterizari bune, unul student în anul patru, condamnaţi pentru tâlhărie

marți, 13 septembrie 2022, 01:50
2 MIN
 Doi tineri cu caracterizari bune, unul student în anul patru, condamnaţi pentru tâlhărie

Un ieșean s-a trezit jefuit în plin centrul Iașului, la capătul unei seri pline. Paguba nu a fost totuși mare, iar tâlharii au fost condamnați cu suspendare.

E.D. și-a început seara zilei de 4 septembrie a anului trecut cu câteva ore petrecute într-o sală de păcănele. A stat aici de la ora 18.00 până la miezul nopții, când și-a schimbat planurile. A apelat la serviciile unei prostituate, deplasându-se la domiciliul acesteia din zona Palat. A plecat de la aceasta în jurul orei 3.30.

A mers la stația peco de pe Sf. Lazăr, de unde și-a cumpărat o bere. Cu doza în mână, s-a îndreptat spre Hala Centrală. S-a oprit totuși în dreptul unui copac, pentru a-și satisface necesitățile fiziologice. A fost abordat de doi tineri, Paul Farcaș și Gheorghe Ciobanu, care au început să-l lovească cu pumnii și picioarele. A încercat să scape, fugind pe trotuarul opus, dar a fost ajuns din urmă de cei doi agresori.

Farcaș i-a smuls din spinare rucsacul, continuând totodată să-l lovească. Unele dintre lovituri au fost aplicate chiar cu rucsacul furat. În cele din urmă, E.D. a reușit să scape, refugiindu-se în aceeași stație peco. Tâlharii au rămas cu rucsacul în care victima avea mai multe haine și suma de 600 de lei.

Tâlharii au fost identificați cu ajutorul imaginilor suprinse de camerele de supraveghere, acestea fiind comparate cu fotografiile aflate în baza de date a poliției, dar și cu imaginile postate de cei doi pe conturile de Facebook.

Cei doi au fost trimiși în judecată pentru tâlhărie calificată. La 22 de ani, Farcaș avea deja cazier, fiind condamnat pentru conducere fără permis. În instanță, el a fost caracterizat de martori ca fiind o persoană muncitoare și responsabilă, bine integrată în societate. De aceeași vârstă, Ciobanu nu avea cazier până acum, fiind student în anul IV.

Ambii tâlhari au fost condamnați cu suspendare, Farcaș la 2 ani și 8 luni, iar Ciobanu la 2 ani de închisoare. Sentința a fost atacată de Farcaș, contestația sa intrând ieri pe rolul Curții de Apel. 

Comentarii