Dragoste cu năbădăi între un arab şi o ieşeancă: s-au pornit spre părinţi ca să-i ceară mâna dar au ajuns la Tribunal

joi, 16 noiembrie 2023, 02:50
3 MIN
 Dragoste cu năbădăi între un arab şi o ieşeancă: s-au pornit spre părinţi ca să-i ceară mâna dar au ajuns la Tribunal

Căsnicia unui medic stomatolog ieşean de origine palestiniană s-a sfârşit înainte de a începe, într-un stâlp. La doar câteva ore după ce şi-a cerut iubita de nevastă, medicul a pierdut controlul volanului în timpul unei dispute verbale cu aceasta. S-a reîntâlnit cu fosta logodnică în instanţă, el în calitate de inculpat, ea, ca parte civilă.

 

Născut în Israel, Foul Mahdi Abo absolvise studiile Facultăţii de Stomatologie la Iaşi, iar la 28 de ani era atât de integrat în societatea românească, încât îşi planificase căsătoria cu Eliza C. Pe 6 iunie 2021, a mers la domiciliul iubitei sale din Bucium, pentru a o cere de soţie, în prezenţa părinţilor săi. Aici, a băut trei beri de 0,33 litri şi un pahar de vodcă. Pe seară, a plecat împreună cu iubita sa, pentru a cumpăra cadouri. Medicul închiriase un VW Touareg. La volan s-a urcat însă Eliza C. După ce au terminat cumpărăturile, au mers la un prieten, în jurul orei 23, iar la miezul nopţii, au urcat la releul Bucium. La întoarcere însă, la volan s-a urcat Mahdi Abo. Pe drum, logodnicii au început să se certe, ceea ce l-a făcut pe tânăr să fie prea puţin atent la drum.

La acea dată, pe DN 24 se efectuau lucrări de reparaţii. Încercând să evite o groapă, Abo a tras dreapta de volan. Carosabilul umed a făcut ca maşina să derapeze. A lovit un stâlp de electricitate pe care l-a rupt, apoi a izbit mai mulţi arbori, oprindu-se. Autoturismul a fost avariat în proporţie de 90%. Ambii ocupanţi ai acestuia au fost răniţi. Cele mai grave traume le-a suferit femeia, care a suferit mai multe fracturi, dar şi o ruptură de intestin, având nevoie de două luni de îngrijiri medicale. Analizele ulterioare au stabilit că medicul avea o alcoolemie de 1,65‰ în sânge.

Foul Mahdi Abo a fost trimis în judecată pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului şi vătămare corporală din culpă. Şi-a recunoscut şi regretat fapta. Lipsa antecedentelor penale, faptul că se bucura de aprecierea comunităţii şi a colegilor de serviciu au atârnat greu în decizia magistraţilor Judecătoriei.

„Săvârşirea infracţiunilor pentru care s-a dispus trimiterea în judecată a inculpatului constituie, cel mai probabil, un context accidental prin raportare la profilul comportamental al acestuia, ce nu prezintă risc infracţional şi care deţine resursele interne necesare adoptării unei atitudini viitoare responsabile, aptă să elimine ocazionarea unui nou conflict de drept penal”, au apreciat aceştia.

Medicul a fost condamnat la 2 ani şi 4 luni de închisoare, dar cu suspendarea executării pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani. În favoarea Elizei C. au fost stabilite daune materiale în valoare de 2.000 de euro şi despăgubiri morale de 60.000 euro.

Sentinţa Judecătoriei a fost contestată atât de medic, cât şi de victima accidentului, dar şi de asigurător. Cele trei apeluri au intrat pe rolul Curţii de Apel, părţile urmând să fie audiate pe 13 decembrie.

Comentarii