Duş rece în plină iarnă

joi, 17 februarie 2022, 02:43
3 MIN
 Duş rece în plină iarnă

FC Buzău – Politehnica Iaşi 4-1 (1-0) într-un meci amical.

Aflată de duminică seară în cantonament la Centrul Naţional de Fotbal Buftea, Politehnica Iaşi a disputat ieri un nou meci de verificare. Formaţia pregătită de Costel Enache s-a confruntat la Buzău cu echipa locală FC, care ocupă locul V în Liga a II-a de fotbal. Prima partidă amicală a iernii cu o echipă care activează în acelaşi eşalon cu Poli s-a încheiat cu scorul de 4-1 (1-0) în favoarea gazdelor.nGolurile au fost marcate de Ekollo (‘6), Cr. Ciobanu (’61), A. Manea (’65), D. Burlacu (’77), respectiv Kouadio (’54).

Enache, care a fost eliminat după ce a protestat la primul gol al gazdelor, validat de arbitrul Adrian Frăţilă, deşi asistentul Mihaela Gomoescu Ţepuşă semnalase ofsaid, a contat pe Axinte – Kouadio (’66 – Ad. Ilie), Cană, Okan (’46 – Ungurenaşu), Serediuc (’86 – Defta) – Fr. Cristea, Chiorean (’55 – Muratovic) – Al. Stan (’46 – Mărieş), Asăvoaei (’86 – Hrib), Mawatu (’55 – Pelivan) – Plohotniuk (’66 – Aftanache).

Nu au fost utilizaţi Plămadă, Puşcaş, Camara (accidentaţi), Brânză, Bârlădeanu, Grigoriu şi Pop. Plămadă nu a avut voie să se antreneze două zile după comoţia suferită alaltăieri în timpul unui meci amical, Puşcaş a efectuat un tratament marţi în urma căruia nu a avut voie să se pregătească 48 de ore, iar Camara a făcut un antrenament uşor după problemele medicale avute. Brânză va evolua 90 de minute în următorul test, Bârlădeanu şi Grigoriu sunt cruzi, iar Pop este suspendat până în luna aprilie, ca urmare a unei eliminări primite la juniori.

Usturătorul eşec de la Buzău confirmă problemele etalate în ultima perioadă de o grupare cu un lot subţire. Astfel, în verificările acestui an, după ce a trecut lejer de adversari modeşti, cu 8-0 de echipa de juniori a clubului, 5-0 de CSM Paşcani (ultimul loc în C1), 4-1 cu Ştiinţa Miroslava (locul VII în C1, serie care are 10 echipe) şi a învins pe Bucovina Rădăuţi (locul III în C1), cu 2-0, toate disputele având loc pe teren sintetic, Iaşul a avut probleme serioase când a jucat pe iarbă. A pierdut acasă cu 0-1 în faţa Forestei Suceava (locul II în C1) şi s-a chinuit să învingă marţi, la Buftea, o echipă naţională de juniori sub 19 ani a României alcătuită în principal din jucători de Liga a II-a, scorul final fiind 2-1 (0-1). Mâine, de la ora 12:00, la Ploieşti, Politehnica va susţine ultima partidă amicală a iernii, în compania liderului eşalonului doi, Petrolul. Imediat după duel, ieşenii vor reveni acasă.

De precizat că închizătorul sârb de 29 de ani Milos Stanojevic (Caspiy Aktau – Kazakhstan I) a refuzat, în cele din urmă, să vină în cantonamentul ieşenilor de la Buftea, care se va sfârşi vineri.

foto: www.politehnicaiasi.ro

 

 

 

Comentarii