Emoţii mari, mâine, la UMF Iaşi: aproape 500 de tineri vor da simularea examenului de rezidenţiat

sâmbătă, 08 octombrie 2022, 01:50
2 MIN
 Emoţii mari, mâine, la UMF Iaşi: aproape 500 de tineri vor da simularea examenului de rezidenţiat

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi (UMF) se pregăteşte să îi ajute pe rezidenţi şi anul acesta pentru a se pregăti cât mai bine pentru concursul de rezidenţiat care va avea loc pe data de 20 noiembrie la nivel naţional, organizat de Ministerul Sănătăţii. 

Astfel, în această duminică, 9 octombrie, în intervalul 9.00 – 13.00, va avea loc o nouă ediţie de simulare a concursului de rezidenţiat. Acţiunea este organizată de către UMF Iaşi în colaborare cu societăţile studenţeşti care activează în cadrul instituţiei de învăţământ superior: de medicinişti, stomatologie şi farmacişti.

Sesiunea se va desfăşura în format fizic, în 12 amfiteatre ale UMF Iaşi, iar la ea s-au înscris 387 de candidaţi la Medicină Generală, 76 la Medicină Dentară şi 22 la Farmacie. Concursul va dura patru ore şi va fi structurat sub forma unui test grilă, subiectele fiind elaborate de către cadrele didactice de la universitatea ieşeană.

„După modelul simulării concursului de admitere, şi aceste sesiuni de simulare ale concursului de rezidenţiat le oferă absolvenţilor ocazia de a se familiariza cu modul de desfăşurare a competiţiei, de a-şi evalua şi consolida cunoştinţele şi nu în ultimul rând de a le încredere în forţele proprii atunci când vor participa la concursul de rezidenţiat din noiembrie”, a precizat prof.dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iaşi.

În sala de concurs vor avea acces numai candidaţii şi personalul angajat în organizarea concursului. Intrarea în sală a candidaţilor se va face în intervalul 8.00 – 8.20, numai pe baza buletinului/cărţii de identitate sau a paşaportului, documente care vor sta pe masa candidatului tot timpul concursului pentru a putea fi reverificate.

Cei fără un astfel de document valabil nu vor fi primiţi în sala de concurs. În prezenţa tuturor candidaţilor, şefii de sală vor citi instrucţiunile privind modul de desfăşurare a concursului, iar subiectele vor fi deschise la ora 9.00. 

Comentarii