Enigma satului din Apuseni unde Soarele răsare de două ori. A impresionat întreaga Europă

miercuri, 31 mai 2023, 12:38
2 MIN
 Enigma satului din Apuseni unde Soarele răsare de două ori. A impresionat întreaga Europă

Satul din Munții Apuseni unde Soarele răsare de două ori este considerat de turiști un mic paradis și e asemănat cu frumoasele sate elvețiene. Tot aici are loc un fenomen mai puțin obișnuit.

Pentru turistul ocazional numele satului Rimetea poate nu înseamnă mai nimic.

Enigma satului din Apuseni unde Soarele răsare de două ori

Dar pentru vânătorii de senzațional, localitatea din inima Ardealului este locul unde soarele răsare de două ori.

Deși bizar, și parcă din povești, fenomenul este real și poate fi văzut în satul din județul Alba.

Satul Rimetea din Munții Trascău este asaltat în ultimii ani de turiști străini. Fiind atât de curat, aranjat și frumos, este singurul din țara noastră care a reușit să ia premiul Europa Nostra al Comisiei Europene pentru conservarea patrimoniului cultural.

Niciun alt sat, nicio altă comună din România nu a mai reușit o asemenea performanță.

De asemenea, datorită acestui proiect, vechile meșteșuguri tradiționale au fost reînviate și mulți oameni au dobândit abilități și cunoștințe de restaurare.

Prin urmare, economia locală a înregistrat un impuls real, iar turismul a devenit o sursă importantă de venit pentru comunitate.

În Rimetea, soarele răsare de două ori

Punctul de reper din Rimetea este „Piatra Secuiască”, un vârf abrupt și destul de izolat. Făcând parte din Munții Trascău, este perfect pentru o drumeție rapidă și revigorantă.

Oamenilor de aici le place să spună că, în Rimetea, soarele răsare de două ori. Asta pentru că, după răsăritul inițial, razele soarelui sunt blocate pentru o vreme de stânca ascuțită și seceră mai târziu, de data aceasta, pentru totdeauna.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii