Evenimente inedite în Mitropolia Moldovei şi Bucovinei – Concurs de toacă şi conferinţe despre rugăciune

luni, 25 iulie 2022, 01:50
1 MIN
 Evenimente inedite în Mitropolia Moldovei şi Bucovinei – Concurs de toacă şi conferinţe despre rugăciune

Mitropolia Moldovei şi Bucovinei a anunţat programul din săptămâna curentă, până pe 30 iulie, a celor mai importanţi ierarhi şi a evenimentelor care vor avea loc în parohiile aflate în administrare din Iaşi şi judeţele vecine. 

Astfel, PS Ignatie, Episcopul Huşilor, a oficiat ieri, duminică, Sfânta Liturhie cu ocazia resfinţirii bisericii şi sfinţirea altarului de vară în Parohia Blăgeşti, de lângă localitatea Paşcani. Tot ieri, la Mănăstirea Bucium a avut loc un concurs de toacă pentru tinerii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 18 ani, pe categorii de vârstă. Următoarele evenimente majore vor avea loc în ziua de miercuri, 27 iulie, când Înaltpreasfinţitul Teofan, mitropolit al Moldovei şi Bucovinei, va merge la Mănăstirea Paltin, din judeţul Neamţ, unde va susţine slujba de Sfânta Liturghie.

În patru biserici din Protopopiatul Hârlău vor avea loc întâlniri ale cercurilor pastorale, în timp ce evenimente similare sunt programate în protopopiatele din Paşcani şi Botoşani. Temele centrale ale acestora vizează explicaţii despre importanţa rugăciunii în viaţa copiilor, în viaţa de familie, dar şi pentru persoanele aflate în viaţa şi cele decedate, cât şi despre învăţăturile sfinţilor părinţi. 

Comentarii