EXCLUSIV – Consilier local arestat miercuri seară. Acuzația: furt

miercuri, 22 iunie 2022, 20:23
2 MIN
 EXCLUSIV – Consilier local arestat miercuri seară. Acuzația: furt

Un consilier local din Țigănași a fost arestat pentru furt. Magistrații ieșeni au aprobat aseară propunerea Parchetului de pe lângă Judecătorie de arestare a lui Ioachim Timofte pentru o perioadă de 30 de zile. 

Consilierul, administrator al unui magazin sătesc, este și liderul filialei locale a PMP. Timofte este acuzat de procurori că ar fi furat două tone de azotat de amoniu de la societatea Agricola 96 SA din localitate. Azotatul de amoniu este utilizat în mod curent ca îngrășământ agricol, fiind totodată însă și un exploziv puternic.

În 2004, explozia accidentală la Mihăilești, în județul Buzău, a încărcăturii unui camion care transporta 20 de tone de azotat de amoniu, a dus la moartea a 18 persoane, pompieri, localnici și jurnaliști. Contactat telefonic, avocatul lui Timofte, Olivian Moroșanu, a confirmat arestarea, dar nu a dorit să ofere amănunte cu privire la împrejurările în care s-a petrecut fapta de care este acuzat clientul său.

„În noaptea de 20/21 iunie, a pătruns fără drept în incinta fermei agricole din satul Cârniceni, împreună cu un alt inculpat, angajat al fermei, iar ulterior amândoi au pătruns în hala de depozitare a îngrășământului agricol, de unde au sustras cu ajutorul unei autotutilitare 42 saci a câte 40 kg fiecare de îngrășământ agricol, în valoare de aproximativ 20.000 lei. După ce au plecat de la ferma agricolă, în mai puțin de 2 km autoutilitara a fost oprită în trafic de către organele de poliție din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Popricani, care cu ocazia controlului au depistat în vehicul cantitatea de îngrășământ sustrasă”, a declarat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătorie, Dragoș Bordianu.

Vom reveni.

Comentarii