(EXCLUSIV) Răsturnare de situaţie la Socola. Medic testat pozitiv, apoi negativ

vineri, 05 iunie 2020, 17:41
1 MIN
 (EXCLUSIV) Răsturnare de situaţie la Socola. Medic testat pozitiv, apoi negativ

Al doilea test recoltat in cazul medicului Serban Turliuc de la Institutul de Psihiatrie Socola a iesit negativ.

Surse ale spitalului sustin ca se insista si pentru a treia testare, pentru a clarifica situatia, deoarece medicul se afla internat intr-o rezerva la Spitalul de Boli Infectioase cu inca un pacient depistat pozitiv. De asemenea, si sotia sa, medic la Spitalul de Neurochirurgie, a fost testata negativ. Surse din spital spun ca dr. Turliuc a respectat strict masurile de protectie in incinta unitatii medicale.

Ce spune managerul de la Infectioase, Carmen Dorobăț, despre acest caz: "Medicul a venit după un PCR pozitiv. În aceasta seara a sunat soția sa care a anunțat ca la al doilea PCR făcut pana a fi internat a venit rezultatul negativ. Într-adevăr, venind pozitiv l-am internat împreună cu un alt medic pozitiv. După telefonul sotiei l-am mutat într-o rezerva. Subliniez faptul ca al doilea test PCR nu a fost făcut la noi, la Spitalul de Boli Infecțioase. Am decis ca mâine medicul sa fie retestat de către noi. Toata literatura de specialitate menționează faptul ca nu pot exista erori la rezultate pozitive ci doar la cele negative, în cazul acestora fiind vorba de recoltarea incorecta a probelor. De aceea pentru externare se cer doua teste negative consecutive".

În cazul medicului de la Socola, ambele teste PCR initiale, cel pozitiv și ulterior cel negativ, au fost făcute la IRO. Testul PCR are o precizie de 96% iar cel rapid de 60%. (M.O.,C.S.)

Comentarii