EXCLUSIV Şoferul fugar de la Moara de Foc era la a treia maşină furată. Le luau din curte, cu oamenii în casă

joi, 12 august 2021, 01:50
4 MIN
 EXCLUSIV Şoferul fugar de la Moara de Foc era la a treia maşină furată. Le luau din curte, cu oamenii în casă

Tânărul fugar care a provocat accidentul din intersecţia de la Moara de Foc, de pe şoseaua Păcurari, a furat la începutul acestui an alte două autoturisme din două judeţe vecine, din Botoşani şi Galaţi. 

Ştefan Petronel Boancă de 18 ani ar fi fost ajutat să fure de către fratele său mai mare, în vârstă de 23 de ani, Mihai Boancă, dar şi de un prieten, Teodor Cătălin Buliga, minor la acel moment.

Pentru furtul din judeţul Botoşani, autorităţile au emis două mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile pe numele celor doi fraţi Boancă, iar prietenul lor s-a ales cu 30 de zile de arest la domiciliu.

Mai întâi, cei trei au pătruns în noaptea de 2 spre 3 februarie 2021 în curtea unei case din Flămânzi, din judeţul Botoşani, de unde au furat un Opel Astra. Tinerii s-au urcat în maşină şi s-au făcut nevăzuţi, iar în aceeaşi noapte au pătruns într-o altă curte din oraşul Flămânzi, în care se afla o altă maşină.

Fraţii Boancă, ajutaţi de prietenul lor, au pătruns în maşină, dar nu au reuşit să o fure, însă au luat un lanţ cu pandantiv din metal preţios şi au "spălat putina". Câteva zile mai târziu, poliţiştii ieşeni au găsit maşina Opel abandonată pe o stradă din comuna Strunga, din judeţul Iaşi.

"În data de 2 spre 3 februarie 2021 a fost comisă fapta de furt în scop de folosinţă, pe raza oraşului Flămânzi, fiind sustras un autoturism din curtea unei locuinţe. La data de 12 februarie 2021, poliţiştii au efectuat mai multe percheziţii domiciliare la locuinţele suspecţilor, printre care şi la imobilul tânărului de 17 ani", au precizat reprezentanţii Poliţiei Botoşani.

Au furat un Land Rover la Galaţi

Patru zile mai târziu, pe 10 februarie 2021, tinerii au ajuns în judeţul Galaţi. Fiind obişnuiţi deja cu furturile de autoturisme, tinerilor le-a fost uşor să pună mâna pe o maşină ceva mai scumpă, un Land Rover Freelander, cu o valoare de aproximativ 10.000 de euro.

Bănuiţi a fi autorii celor două furturi de autoturisme şi a furtului calificat al unui lănţişor din metal preţios, poliţiştii au organizat trei percheziţii domiciliare la locuinţele celor trei tineri. Percheziţiile au fost desfăşurate la două zile distanţă de furtul maşinii din Galaţi, pe 12 februarie.

Oamenii legii au găsit asupra celor trei tineri suma de 4.600 de lei, care a fost confiscată pentru continuarea cercetărilor, dar şi cheia autoturismului Land Rover. Maşina a fost găsită de poliţişti, în aceeaşi zi, parcată pe o stradă din oraşul Târgu Frumos.

În acelaşi timp, lănţişorul cu pandantiv din metal preţios a fost găsit îngropat în pământ în curtea unuia dintre tineri. La aceeaşi dată, poliţiştii din Botoşani i-au reţinut pe fraţii Boancă şi pe prietenul lor, Teodor Cătălin Buliga, pentru 24 de ore, fiind în acelaşi timp deschis şi un dosar penal pentru infracţiunile de furt calificat şi furt în scop de folosinţă.

Într-o şedinţă a magistraţilor de la Judecătoria Botoşani, de pe 14 februarie, fraţii Buliga au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, în timp ce tovarăşul acestora, Teodor Cătălin Buliga, a fost arestat la domiciliu pentru 30 de zile.

Amintim că unul dintre fraţii Boancă a provocat în Iaşi un accident rutier cu o altă maşină, furată de această dată din oraşul Buzău. Delincventul de doar 18 ani, se afla la volanul unui Volkswagen Passat CC fără să aibă permis de conducere, iar numerele de înmatriculare erau furate din Paşcani.

Pentru că nu a acordat prioritate în intersecţia de la Moara de Foc, maşina condusă de Ştefan Petronel Boancă a fost lovită de un Volkswagen Golf condus de un bărbat din Iaşi, care a ajuns ulterior la spital.

Boancă era în maşină alături de un prieten, Eduard Damaschin, de 15 ani, iar după accident cei doi au fugit pe străzile lăturalnice din Păcurari. Trecătorii au reuşit să îl prindă pe Damaschin, iar Boancă a fost căutat de oamenii legii până târziu în noapte.

După o căutare de aproape 14 ore, poliţiştii ieşeni l-au găsit pe Boancă la Deleni, iar mai apoi l-au adus la Iaşi pentru continuarea cercetărilor. 

Comentarii