Există taxe pentru înmormântare, cununie, botez? Răspunsul dat de ÎPS Calinic

miercuri, 23 februarie 2022, 09:41
1 MIN
 Există taxe pentru înmormântare, cununie, botez? Răspunsul dat de ÎPS Calinic

ÎPS Calinic, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, i-a transmis încă unui credincios că preoții nu ar trebui să perceapă taxe pentru înmormântare, cununie sau botez.

„Întrebarea mea este simplă și se poate răspunde prin da sau nu: există taxe pentru înmormântare, cununie, botez? Din câte știu, acea cotizație care se dă peste an la biserică este considerată ca fiind cheltuiala mea în calitate de creștin. Dacă răspunsul este nu, atunci luați măsuri, căci se întâmplă mai în toate bisericile și se știe treaba aceasta. Dacă răspunsul este da, atunci nu ar trebui. În calitate de preot, ai un salariu care include toate cele bisericești. Mulțumesc”, a transmis C.S..

ÎPS Calinic i-a răspuns: „Doamne, ajută! Nu există taxe stabilite de Consiliul Parohial pentru serviciile enumerate de dumneavoastră, ci pentru astfel de servicii sunt așa numitele contribuții benevole, care trebuie să fie moderate, și pentru care se taie chitanțe. Banii chitanțați sunt folosiți pentru salariile angajaților acelei parohii, care sunt plătiți din fonduri proprii, sau pentru diferite activități sociale, culturale, educaționale sau edilitare. Pace și bucurii!”.

Aflați amănunte de pe glasulsucevei.ro.

Comentarii