Expoziţie inedită de pictură: în centru, pisicile

joi, 27 mai 2021, 01:50
1 MIN
 Expoziţie inedită de pictură: în centru, pisicile

Iubitorii artei plastice, dar şi iubitorii de pisici, au ocazia să participe astăzi, 27 mai, la vernisajul unei expoziţii de pictură inedite, personajele principale ale lucrărilor expuse fiind pisicile. 

Evenimentul este organizat de Palatul Copiilor şi Casa de Cultură „Mihai Ursachi”, expoziţia „Jurnalul pisicilor mele”, semnată de Sofia-Ioana Jitaru, urmând să fie vernisată astăzi, de la ora 11, în Copou. Potrivit organizatorilor, expoziţia prezintă fragmente din viaţa pictoriţei surprinse într-un jurnal plin de culoare în care personajele principale sunt pisicile.

Lucrările sunt realizate de către artistă în cadrul orelor Cercului de Tapiserie de la Palatul Copiilor Iaşi, sub coordonarea prof. dr. Mădălina Toma, iar curatorul expoziţiei este criticul de artă dr. Maria Bilaşevschi. Tânăra artistă s-a născut pe 14 august 2007 şi este elevă în clasa a VII-a la Colegiul „Octav Băncilă”. A mai avut o expoziţie personală în 2019, „Tradiţii internaţionale româno-indiene”, în care artista a prezentat o viziune personală asupra obiceiurilor româneşti. Totodată, a obţinut diferite premii şi distincţii la mai multe concursuri şi competiţii de pictură.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii