Extinderea transportului metropolitan, trasă pe dreapta din cauza firmei care a câştigat licitaţia de aducere a mijloacelor de transport

joi, 09 martie 2023, 11:26
2 MIN
 Extinderea transportului metropolitan, trasă pe dreapta din cauza firmei care a câştigat licitaţia de  aducere a mijloacelor de transport

Extinderea transportului metropolitan trebuie să mai aştepte. Contractul cu firma care şi-a asumat aducerea mijloacelor de transport pentru acest demers a fost reziliat.

“Din păcate, am fost obligaţi să reziliem contractul cu firma care şi-a asumat aducerea mijloacelor de transport pentru extinderea transportului metropolitan. Câştigătorul licitaţiei nu şi-a respectat obligaţiile şi nu a livrat autobuzele în termenul pe care şi l-a asumat. Reluăm procedura şi facem apel la firmele de profil să se înscrie!”, se arată pa pagina de socializare a Primăriei Iaşi.

Primăria a anunţat la începutul lunii septembrie a anului trecut că va cumpăra autobuze second-hand pentru asigurarea transportului metropolitan. ZdI a scris la vremea respectivă că printr-o astfel de abordare instituţia vrea să-i determine pe locuitorii din comunele limitrofe să-şi lase maşinile acasă. “Achiziţia municipalităţii este într-un contrast puternic cu cele ale altor oraşe mari din ţară care au ales să cumpere autobuze noi cu bani din PNRR. De exemplu, Clujul a depus încă din primăvară un astfel de proiect pentru a accesa o sumă „garantată în plată” pentru fiecare municipiu reşedinţă de judeţ. În schimb, Iaşul a ales atunci să cheltuiască banii PNRR pentru locuinţe sociale, iar un proiect similar cu cel al Clujului este prevăzut pentru actuala sesiune, dar rămâne de văzut în ce măsură vor mai exista fonduri disponibile. Astfel, Primăria rămâne deocamdată cu licitaţia lansată zilele trecute: 5 milioane lei pentru 16 autobuze, 12 midibuze şi 4 microbuze, toate second-hand”, conform articolului ZdI.

Comentarii