Fetiţa de două luni înjunghiată de tată nu a avut încă niciun vizitator la spital

marți, 09 noiembrie 2021, 02:57
2 MIN
 Fetiţa de două luni înjunghiată de tată nu a avut încă niciun vizitator la spital

Medicii de la Spitalul de Copii Iaşi presupun că familia ei este încă în stare de şoc, după decesul surorii gemene. Mama şi-ar fi exprimat intenţia de a se interna şi ea la Iaşi lângă copila ei.

 

Situaţia fetiţei de două luni adusă în stare gravă de la Roman, după ce a fost înjunghiată de tatăl ei, este staţionară, dar medicii de la Spitalul Clinic de Urgenţe pentru Copii „Sf. Maria” se declară uşor optimişti. Iniţial, se discuta despre o nouă intervenţie chirurgicală asupra acesteia, dar medicii au decis să o ţină sub observaţie în continuare la secţia de ATI. „Este monitorizată îndeaproape, suntem vigilenţi. Nu au apărut complicaţii până în acest moment. Nu a avut vizitatori, dar s-au interesat mama şi mătuşa de starea ei. Probabil că familia este în stare de şoc, mai ales mama, dar am înţeles că intenţionează să vină să se interneze alături de pacient”, a declarat Alina Belu, manager al unităţii medicale. Aceasta a explicat că, la nivelul zilei de ieri, trecuseră doar 48 de ore de la intervenţia chirurgicală care a stabilizat-o, iar medicii au hotărât să aştepte 72 de ore înainte de a vedea care este continuarea tratamentului.

În cursul zilei de astăzi, medicii vor stabili dacă starea ei de sănătate este suficient de bună încât să se ia în calcul decizia de a fi detubată pentru a respira singură. „Momentan, nu se pune problema unei noi intervenţii, este monitorizată îndeaproape ca orice pacient din zona ATI. Pacienta a fost adusă cu traumatism prin înjunghiere, cu organele din cavitatea abdominală eviscerate. Intervenţia chirurgicală a durat 2,5 – 3 ore. Ne dorim din tot sufletul o evoluţie favorabilă, medicii care au tratat-o se arătau astăzi uşor optimişti”, a mai completat Alina Belu. Managerul nu a exclus complet necesitatea de noi intervenţii chirurgicale pentru fata de 2 luni, dar acesta lucru va trebui analizat în funcţiile de complicaţiile care vor apărea pe perioada recuperării. 

Comentarii