FOTBAL – Bătuţi şi de o echipă de ligă secundă. Poli a încheiat cu un eşec cantonamentul de la Piatra Neamţ

luni, 11 septembrie 2023, 01:50
3 MIN
 FOTBAL – Bătuţi şi de o echipă de ligă secundă. Poli a încheiat cu un eşec cantonamentul de la Piatra Neamţ
Politehnica Iaşi a jucat duminică dimineaţă, la Piatra Neamţ, la finalul unui cantonament, început joi, în reşedinţa judeţului Neamţ, un meci amical. Adversara penultimei clasate în prima ligă a fost Ceahlăul Piatra Neamţ, ocupanta poziţiei a V-a în clasamentului Ligii a II-a.
 

În faţa a aproape 500 de spectatori, nemţenii s-au impus cu 3-2 (1-1). Poli a deschis scorul prin Vojtus (’25 – lovitură de cap, de la 11 metri, după o centrare de pe stânga), gazdele au întors rezultatul ca urmare a reuşitelor lui Forizs (’27 – şut deviat, din lateral stânga, după un corner) şi Llullaku (’49 – cap de la 14 metri, după o centrare venită dintr-o lovitură liberă de pe stânga; ’59 – sprint printre stoperii ieşeni după o degajare a portarului şi şut de la marginea careului mare), iar Gheorghiţă a închis tabela în minutul 66, din penalty.

Antrenorul oaspeţilor, Leo Grozavu, care a lucrat cu 26 de jucători în stagiul de pregătire amintit, a mizat pe Lung – Martac, Ilie, Katanec, Ştefanovici – Vaşvari – A. Dumitru, Itu, Ciobanu, Luis Phelipe – Vojtus, apoi pe Ailenei, Belu-Iordache, Tincu, Marchioni, Ispas, Bordeianu, Jatoba, Gheorghiţă, Ion, Hrib, Buş.

Nu au fost utilizaţi Roman (menajat), fotbaliştii puşi pe lista de transferări, Jankov şi Harrison, precum şi Farcaş.

Stoperul Nicolas Samayoa a lipsit, el fiind titular vineri în partida Guatemala – El Salvador din CONCACAF Nations League, câştigată de gazde, unde joacă fotbalistul Politehnicii, cu 2-0. Samayoa se va întoarce în Copou după disputa de astăzi dintre Guatemala şi Panama, din aceeaşi competiţie.

Antrenorul Ceahlăului, Cristi Pustai, i-a utilizat pe Krell – Petrov, Forizs, Jalbă, T. Oltean, Pedro Albino, Onişa, Akwasi, P. Petre, M. Morar, Selmani, apoi pe Llullaku, Fărăgău, Jaquite Soares, Barb, A. Anton, M. Savu, Fonseca.

În condiţiile în care gazdele nu au găsit arbitri, partida a fost condusă de doi oficiali ai nemţenilor (la centru a fost antrenorul secund al Ceahlăului, Valentin Avădanei, iar la o tuşă – preparatorul fizic Liviu Rusu) şi de team-managerul ieşenilor, Marius Onofraş, ultimul oficiind la o tuşă.

După meci, Grozavu a declarat: „Am venit la Piatra Neamţ pentru a mai regla pregătirea fizică şi a lega relaţiile între jucători, mai ales că unii dintre ei au venit mai târziu. Condiţiile au fost foarte bune, ospitalitatea la fel. Cu Ceahlăul, o echipă bună, curajoasă, nu ne-a interesat rezultatul după trei zile cu câte două antrenamente pe zi. Urmează jocuri mai abordabile în campionat, din care trebuie să obţinem puncte”.

Din această săptămână, fotbaliştii ieşeni, care au mai efectuat, practic, încă trei cantonamente în această perioadă (două înainte de startul sezonului, la Braşov şi Bansko, în Bulgaria, apoi unul de o săptămână, în Ardeal, pe parcursul stagiunii) vor continua antrenamentele în Copou. Acestea vor începe marţi, după ce luni va fi liber. Miercuri, de la ora 18:30, Politehnica va disputa un nou test, la Vaslui, cu echipa locală CSM (Liga a III-a), în cadrul unei acţiuni caritabile.

Următorul meci oficial al Politehnicii va avea loc lunea viitoare, de la ora 18:30, pe stadionul „Emil Alexandrescu”, în compania „lanternei” eşalonului de elită, FC Botoşani. Partida contează pentru etapa a IX-a a Ligii I de fotbal.

Comentarii