FOTBAL: Cădere de cortină în campionat pentru juniorii ieşeni

miercuri, 30 noiembrie 2022, 09:22
2 MIN
 FOTBAL: Cădere de cortină în campionat pentru juniorii ieşeni

Cele mai importante competiţii fotbalistice interne juvenile au programat la finalul săptămânii trecute ultima etapă de campionat din 2022, a patra din faza a doua a competiţiilor.

În Liga de Tineret, Politehnica Iaşi a fost învinsă pe teren propriu de Concordia Chiajna, 2-3. Echipa antrenată de Adi Cotan a încheiat anul cu 21 de puncte, pe primul loc al play-out-ului Seriei Est.

În Liga Elitelor under 17, Poli s-a impus cu 1-0 în faţa Concordiei Chiajna. Trupa pregătită de Bebe Manole a acumulat astfel 14 puncte şi se află pe locul IV al grupei a doua valorice a Seriei Est. La acest nivel, la fel ca la Liga de Tineret, există două serii a câte 12 echipe, care joacă în play-off şi play-out.

Campionatul se va relua în martie. Până atunci, cele două echipe vor mai juca şi  astăzi, la Ploieşti, cu Petrolul, în etapa a II-a a Cupei României. A doua competiţie juvenilă internă este organizată tot în sistem campionat, cu patru serii a câte şase echipe. Disputele de astăzi sunt ultimele oficiale din 2022. Prima etapă din 2023 din Cupă se va disputa în februarie.

În Liga Elitelor under 16, Politehnica a învins cu 2-0 pe FC Botoşani. Formaţia antrenată de Ciprian Brighiu are 29 de puncte şi se clasează pe poziţia a III-a în play-off-ul Seriei 1. La această categorie de vârstă, în play-out-ul Seriei 1, o altă echipă din Iaşi, a Liceului cu Program Sportiv (antrenor: Dorel Stafie), a învins la Ploieşti, cu 1-0, gruparea locală Petrosport. LPS e pe locul II, cu 20 de puncte. La acest nivel sunt patru serii a 12 echipe.

În ceea ce-i priveşte pe juniorii sub 15 ani ai Politehnicii, aceştia au trecut acasă, cu 5-3 de Bucovina Rădăuţi, în etapa a VII-a a Ligii Elitelor. Într-o competiţie care conţine 16 serii, de cinci şi şase echipe, echipa antrenată de Mihai Drăgoi are 9 puncte şi este pe poziţia a IV-a în Seria 1, unde joacă şase cluburi. La acelaşi nivel, în aceeaşi serie, LPS Iaşi a cedat în deplasare în faţa LPS Suceava, cu 0-1. LPS Iaşi, antrenată de Andrei Marian, ocupă locul III, cu zece puncte.

În altă ordine de idei, echipa feminină de senioare a Politehnicii a învins cu 5-0, la Paşcani, pe CSM, în etapa a VIII-a a Ligii a III-a. Echipa antrenată de Cristi Amironesei are astfel 19 puncte şi se situează pe poziţia a II-a, din şase echipe, în Seria 2 în timp că păşcănencele au rămas pe ultimul loc, fără niciun punct. Eşalonul trei de fotbal feminin cuprinde trei serii, celelalte două având cinci, respectiv şase echipe. Şi pentru fete a fost ultimul meci de campionat din acest an, competiţia urmând a se relua în martie. 

Comentarii