FOTBAL – Leo Grozavu a descălecat ieri în Copou. Stă sau nu mâine pe banca Politehnicii?

vineri, 14 octombrie 2022, 01:50
3 MIN
 FOTBAL – Leo Grozavu a descălecat ieri în Copou. Stă sau nu mâine pe banca Politehnicii?

Iaşul joacă sâmbătă, de la ora 11:00, acasă, cu Metaloglobus Bucureşti, în etapa a X-a a Ligii a II-a de fotbal n antrenorul sosit la Iaşi a început chiar ieri negocierile.

 

Aşa cum "Ziarul de Iaşi" a anticipat, antrenorul Leo Florian Grozavu a ajuns ieri în Copou, după ce a făcut în cursul dimineţii, cu o maşină, drumul dintre Cluj, unde locuieşte, şi Iaşi. Tehnicianul a văzut condiţiile existente la Politehnica Iaşi şi a început negocierile cu şefii clubului. Aseară, Poli a lăsat să se înţeleagă că în cursul zilei de astăzi ar putea fi anunţată semnarea contractului cu Grozavu. Aşa cum v-am anunţat deja, acesta ar urma să colaboreze cu Mugurel Cornăţeanu (antrenor secund), care a condus antrenamentele în această săptămână, după divorţul de tehnicianul cu care s-a început sezonul, Claudiu Niculescu, Radu Sardescu (antrenorul de portari adus în vară) şi Ovidiu Chiribici (preparatorul fizic pe care Grozavu a contat şi la Botoşani şi la Sepsi, care lucrează de câteva zile în Copou).

Dacă Grozavu va coordona antrenamentul Politehnicii din cursul dimineţii de astăzi, el ar putea sta pe bancă la disputa cu Metaloglobus Bucureşti, din etapa a X-a a Ligii a II-a de fotbal, care va avea loc mâine, cu începere de la ora 11:00. În cazul în care doar va asista la şedinţa de pregătire, iar instalarea se va amâna pentru săptămâna viitoare, tehnicianul care a lucrat ultima dată la Sepsi va urmări meciul din tribună, iar echipa va fi condusă de Cornăţeanu.

În ciuda turbulenţelor din Copou din această săptămână, Poli porneşte mare favorită în duelul cu gruparea bucureşteană. Metaloglobus, o formaţie cu un buget subţire, a avut un start catastrofal de sezon, în primele opt runde obţinând un singur punct! Echipa din Capitală a reuşit prima victorie abia etapa trecută, când a primit vizita unei echipe comunale, modesta CSC Dumbrăviţa. Oaspeţii de mâine au fost conduşi în startul campionatului de Eugen Trică, care a lucrat în trecut şi la Poli, olteanul fiind înlocuit după o remiză şi cinci eşecuri consecutive. Înlocuitorul lui Trică, Eusebiu Tudor, a pornit cu stângul (două înfrângeri), însă a avut şansa de a se confrunta runda precedentă cu gruparea nou-promovată din Dumbrăviţa, astfel că a mai strâns un pic distanţa faţă de echipele din subsol care sunt pe locurile retrogradabile. De menţionat faptul că Metaloglobus, unde au ajuns doi foşti jucători ieşeni, Okan şi Chiorean şi unde e legitimat un alt fost jucător al Politehnicii, Sin, s-a despărţit de vedetele sale, fraţii Herea, după venirea lui Tudor.

Formaţiile probabile

  • Poli: Jankov – Martac, Plămadă, Tincu, Ciaun – Vaşvari, Marchioni – Bujor, Hunte, Hlistei – Plohotniuk.
  • Metaloglobus: Gavrilaş – Zakir, Caramalău, L. Cazan, Okan, Grosu – R. Neacşu, A. Răuţă, G. Şerban, Sin – Huiban.

Runda a X-a a Ligii a II-a de fotbal se deschide astăzi, cu partida Braşov – Ciuc. care începe la ora 16:00. Mâine mai au loc meciurile: Dumbrăviţa – Slatina, Unirea Constanţa – Baia Mare, Şelimbăr – Slobozia, Viitorul Pandurii – Dej, toate de la ora 11:00 şi Dinamo – Ripensia, de la ora 12:00. Duminică, de la ora 11:45 de dispută. Poli Timişoara – Buzău, iar duelurile Progresul – Steaua şi Oţelul – Chiajna au loc luni, cu începere de la ora 16:00, respectiv 18:15.

Comentarii