FOTBAL – Poli dă lovitură după lovitură pe piaţa transferurilor. Silviu Lung jr., aşteptat mâine în Iaşi!

joi, 03 august 2023, 01:50
5 MIN
 FOTBAL – Poli dă lovitură după lovitură pe piaţa transferurilor. Silviu Lung jr., aşteptat mâine în Iaşi!

Politehnica Iaşi e la un pas de a da o nouă lovitură pe piaţa transferurilor. După cum ziaruldeiasi.ro v-a informat în exclusivitate miercuri dimineaţă, portarul Silviu Lung junior este aproape de a semna cu Poli. Dacă nu apar elemente neprevăzute, jucătorul va ajunge mâine în Iaşi pentru a semna un contract cu gruparea din Copou.

Fiul fostului mare portar Silviu Lung, care are 77 de selecţii la echipa naţională în perioada 1979-1993, juniorul a călcat, la fel ca fratele său, Tiberiu, pe urmele tatălui. Născut la Craiova pe 4 iunie 1989, Silviu junior a făcut primii paşi în fotbal la Universitatea, club la care a evoluat şi la seniori, până în 2011, când a trecut la Astra Giurgiu. În 2017, Lung junior a fost transferat în Turcia, la Kayserispor, unde a stat până în vara lui 2022, când a plecat la Al-Raed, în Arabia Saudită.

Noul jucător curtat de Politehnica a fost titular mai mereu în cariera sa. Astfel, a bifat 218 prezenţe în Liga I, 125 în eşalonul de elită al Turciei, 27 în cel al Arabiei Saudite. În plus, Lung junior are 36 de prezenţe în cupele europene şi trei în echipa naţională a României.

Grozavu confirmă Ziarul de Iaşi

Obţinută pe surse din mediul fotbalistic craiovean, informaţia a fost confirmată miercuri, la prânz, de antrenorul Politehnicii Iaşi, Leo Grozavu, care a spus într-o conferinţă de presă:

„Sunt discuţii cu Lung junior de vreo două săptămâni. La început nici nu am avut curajul să mă gândesc că putem să-l aducem. Apoi, discuţiile au prins un pic de substanţă, după ce a spus că dacă nu se materializează discuţiile din străinătate pe care le are, e posibil să se găndească şi la noi. Nu sunt prea entuziast până nu-l văd aici şi semnat cu noi. Ar fi o lovitură de imagine, ar fi un lucru extraordinar, ni-l dorim pe Silviu, ca jucător cu experienţă, ca portar de calitate, de valoare, nu în ultimul rând ca lider de vestiar”.

Tehnicianul a explicat de ce mizează acum pe Ailenei, care era privit în vară ca al patrulea portar din lot: „Joacă cel mai în formă portar. Eu am dat credit peste tot unde am lucrat antrenorului de portari. El decide, eu validez. În momentul de faţă, Ailenei e cel mai în formă şi am mers pe mâna lui, chiar dacă a primit trei goluri acasă, cu Hermannstadt”.

Un jucător abia venit, cu bagajele făcute pentru plecare

Reamintim, Poli a mai adus şi săptămâna trecută alţi patru jucători cu CV-uri sonore: internaţionalul guatemalez Nicolas Samayoa (stoper, Comunicaciones), Claudiu Belu-Iordache (fundaş dreapta, Rapid Bucureşti), Andrei Ciobanu (mijlocaş, Rapid Bucureşti) şi Mihai Bordeianu (mijlocaş, CFR Cluj), toate mutările fiind anunţate în exclusivitate de ziaruldeiasi.ro.

În plus, în această vară Iaşi i-a mai achiziţionat pe Sorin Şerban (fundaş stânga, FCSB), Dumitru Celeadnic (portar, Şerif Tiraspol), Alex Militaru (mijlocaş, CFR Cluj), Luis Phelipe (atacant, Atletico Goianiense – Brazilia 2), Carlos Jatoba (mijlocaş, Londrina – Brazilia 2), Florin Ilie (stoper, U Cluj), Andrei Gheorghiţă (atacant, FC Bihor).

Militaru are însă şanse mici de a rămâne în Copou, el fiind curtat de Chindia Târgovişte, unde ar putea fi împrumutat. Iaşi mai încearcă să-l împrumute şi pe atacantul Bogdan Istratie.

Remanieri pe lista A

Totodată, Poli l-a scos de pe lista A pe fundaşul dreapta Christ Kouadio, care urmează să plece din Iaşi. Politehnica mai trebuie să scoată şi alţi jucători de pe lista care cuprinde fotbalişti născuţi înainte de 2002 pentru ca Belu-Iordache, care mai are nevoie de circa două săptămâni pentru a ajunge la un nivel acceptabil, şi viitoarele noi achiziţii să poată prindă lotul de 21 de jucători formaţi în afara clubului acceptat de Liga Profesionistă de Fotbal.

Reamintim, celelalte patru locuri de pe lista A, rezervate jucătorilor formaţi de club, au fost irosite, Poli neavând niciun fotbalist peste 21 de ani produs în pepiniera proprie. Asta chiar în condiţiile în care pentru a obţine statutul amintit e nevoie ca un jucător să fi fost legitimat doar trei ani la clubul ieşean în perioada în care a avut vârsta între 12 şi 21 de ani.

Optimişti spre Arad

Politehnica va pleca astăzi, cu avionul, spre Arad, pentru meciul de vineri, cu UTA, din etapa a IV-a a Ligii I de fotbal, care va începe la ora 18:30. În conferinţa de ieri, la care a mai participat, în afara lui Grozavu, şi fotbalistul Ştefan Ştefanovici a fost prefaţat duelul cu arădenii.

Ştefanovici s-a arătat optimist: „Am luat energia necesară prin victoria de la Constanţa şi sigur vom face un meci bun la Arad. Personal, am avut emoţii la începutul meciului cu Farul, apoi, cu ajutorul colegilor, nu am mai avut probleme”.

Tehnicianul a subliniat diferenţa dintre primele două eşaloane fotbalistice: „Dacă la Liga a II-a când greşeam, scăpam, la Liga I nu se mai întâmplă acest lucru. Diferenţa, de multe ori, o face capul. La Cluj am avut posesie 66%, cu Sibiu 62%, dar greşelile flagrante sunt pedepsite. La Constanţa am avut jucători care s-au autodepăşit, au făcut efort mult, ne-am angajat mult mai bine decât la primele partide”.

Grozavu se plânge de arbitraje

Grozavu a lăudat nivelul de pregătire al echipei sale – „Echipa e pregătită să ducă partidele cap-coadă fără probleme, indiferent de vreme. Nu avem probleme fizic, stăm foarte bine, mentalul face diferenţa în multe momente” – şi s-a referit la disputa cu UTA:

„Aradul nu are foarte multe puncte, joacă pe teren propriu şi, dacă nu o să câştige cu Iaşul, o să spună cu cine le câştigăm. În al doilea rând, întâlnim un antrenor, Mircea Rednic, cu multă experienţă. Nu în ultimul rând, va trebui să rămânem cu picioarele pe pământ după victoria cu Farul, timpul de refacere fiind scurt. Suntem pregătiţi mental, avem încredere, care se obţine cu rezultate. În plus, echipa joacă, iar când joci, rezultatele apar”.

Şeful băncii tehnice ieşene a confirmat că lotul va mai suferi modificări, fără să dea nume, şi a spus că joi va decide cine dintre noii veniţi vor juca la Arad.

Deşi Poli nu a avut probleme majore legate de arbitraj în startul sezonului, antrenorul s-a plâns iarăşi de acest capitol: „Nu prea se judecă cu aceeaşi monedă. Statutul de echipă nou-promovată nu ne permite să fim o echipă grea”. 

Comentarii