FOTBAL – Ştiaţi că o echipă din Iaşi e pe locul III în ţară? Mizează pe un campion mondial şi pe foşti jucători de la Poli

joi, 12 octombrie 2023, 01:50
3 MIN
 FOTBAL – Ştiaţi că o echipă din Iaşi e pe locul III în ţară? Mizează pe un campion mondial şi pe foşti jucători de la Poli

Aflat în mare suferinţă la nivel de profesionişti, unde singura echipă locală implicată în competiţiile naţionale, Politehnica, este pe un loc care duce la barajul de supravieţuire în prima ligă, fotbalul ieşean excelează la capitolul rezervat amatorilor. Una dintre grupările care păstrează la cote înalte numele celui de-al doilea oraş al ţării este cea a avocaţilor din Baroul Iaşi.

 

Istoria echipei este mai veche, însă de doi ani au apărut şi rezultatele naţionale ale celor care în fiecare luni seară, la antrenamentele săptămânale, uită de roba de avocat şi dosare şi pun mingea în centrul universului lor.

„Din 2008, avocaţii din Baroul Iaşi joacă săptămânal fotbal. De doi ani, am avut un flux important de sânge proaspăt, lupi tineri care au dat forţă şi mai mare echipei noastre. De aceea, nu ne-am mai oprit la participarea la competiţii locale, unde, de pildă, în anii trecuţi, am obţinut locul I la Iaşi Marchează sau locul IV la Divizia Galactică de Bahlui, şi am început să onorăm invitaţii la competiţii naţionale, la care au participat formaţiile altor Barouri din ţară” povesteşte avocatul Bogdan Gheorghiu, care este şi jucător şi manager al echipei ieşene. Rezultatele au apărut rapid, Iaşul fiind pe podium la primele competiţii naţionale la care a participat. „Începutul l-am făcut anul trecut, la Galaţi, la Cupa Danubius, unde ne-am clasat pe locul II. Apoi, în acest an, în mai, la Cupa Bucovinei, de la Suceava, unde au participat 28 de formaţii, am ocupat locul III” a spus avocatul Gheorghiu.

Acesta a amintit pedigree-ul sportiv al unora dintre componenţii echipei, trecutul aecstora justificând rezultatele notabile obţinute.

Portarul Dragoş Hamza este fost portar de handbal, medaliat cu aur la Campionatul Mondial de Handbal Masters pentru veterani, căpitanul echipei, Sabin Pînzariu, a jucat fotbal sub comanda regretatului „Miţu” Dănilă la Poli, la juniori, acolo unde au mai evoluat şi Dragoş Istrate, care a fost pregătit de Dănuţ Cananău şi Dănuţ Munteanu, sau Ovidiu Bulgariu, fost elev al lui Bebe Manole.

Cei cinci, alături de Bogdan Lungu, Cristian Adochiţei, Ştefan Ifrim, Cristofor Pendus, Andrei Negru, Constantin Chirilă şi Radu Dobre, au acum un alt obiectiv important.

„În perioada 19-21 octombrie, vom participa la Cupa Centenarului, o competiţie organizată la Deva de Baroul Hunedoara la care şi-au anunţat participarea nu mai puţin de 27 de formaţii din Uniunea Naţională a Barourilor din România. A început să ne placă pe podium, astfel că şi la Deva ne propunem să ne clasăm în primele trei echipe. Asta chiar dacă sunt convins că va fi dificil, emulaţia crescândă a unor astfel de competiţii generând întârirea semnificativă a echipelor participante. Ne vom lupta pentru noi, dar şi pentru a duce Iaşul în frunte, acolo unde îi este locul în toate domeniile” a punctat avocatul Sabin Pînzariu.

La fel de optimist în privinţa turneului de la Deva este şi Bogdan Gheorghiu. „Sper că vom putea avea o nouă prestaţie de excepţie şi vom rămâne pe linia de până acum, care a atras şi câţiva sponsori. Aceştia ne-au ajutat cu echipament şi mingi. Am deschis şi Asociaţia Avocaţilor Iaşi, unde putem primi şi sponsorizări pentru o echipă cu mulţi avocaţi tineri, care merg pe cont propriu la toate competiţiile, transportul, cazarea şi masa nefiind asigurate de organizatori. Echipa adresează mulţumiri şi conducerii Baroului şi colegilor, care ne sprijină în tot ceea ce facem” a spus managerul, care a încheiat glumind: „Mă bucură că băieţii au înţeles că toate echipele de fotbal au probleme financiare în această perioadă şi nu au cerut primă de obiectiv”.

Comentarii