FOTBAL – Un fost preşedinte al Poli Iaşi, şef al unui meci din Campionatul European cu mari vedete pe teren

vineri, 08 septembrie 2023, 01:50
2 MIN
 FOTBAL – Un fost preşedinte al Poli Iaşi, şef al unui meci din Campionatul European cu mari vedete pe teren

Fostul căpitan de echipă şi preşedinte al Politehnicii Iaşi, Ciprian Paraschiv, a fost din nou delegat de UEFA să supervizeze o partidă importantă. Este vorba de duelul dintre echipele naţionale de seniori ale Irlandei şi Olandei, din preliminariile Campionatului European de fotbal. Confruntarea va avea loc duminică, la Dublin, pe Stadionul Aviva, arenă cu o capacitate de peste 50 000 de locuri.

Meciul la care Paraschiv este observator din partea forului fotbalistic european va aduce pe gazon staruri internaţionale, mai ales la oaspeţi, care sunt antrenaţi de o fostă legendă a Barcelonei, Ronald Koeman. Acesta contează în preliminariile Euro pe mari vedete de la Barcelona (de Jong), Liverpool (căpitanul van Dijk, Gakpo), Bayern Munchen (de Ligt), Manchester City (Ake), Internazionale Milano (Dumfries, de Vrij) şi alte echipe de top. Şi gazdele mizează pe numeroşi jucători cunoscuţi, care evoluează în special în prima ligă engleză.

Ciprian Paraschiv este la al 40-lea meci internaţional la care va oficia. La 38 dintre acestea a fost delegat UEFA, la altele două – comisar FIFA. Ieşeanul activează la UEFA din 2017 şi la FIFA, forul mondial al fotbalului, din 2019.

 

26 de jucători în cantonamentul de la Piatra Neamţ

 

În altă ordine de idei, joi dimineaţă, Politehnica Iaşi a plecat într-un nou cantonament, la Piatra Neamţ. Antrenorul Leo Grozavu va miza în Neamţ pe 26 de jucători. Între aceştia se numără şi doi fotbalişti puşi pe lista de transferări, Risto Jankov şi Shayon Harrison.

Ceilalţi jucători prezenţi în Neamţ sunt: Silviu Lung junior, Ionuţ Ailenei; Mădălin Martac, Claudiu Belu-Iordache, Răzvan Tincu, Florin Ilie, Matija Katanec, Rareş Ispas, Ştefan Ştefanovici; Gabriel Vaşvari, Julian Marchioni, Carlos Jatoba, Cătălin Itu, Mihai Bordeianu, Andrei Ciobanu, Alin Roman, Robert Ion, Luis Phelipe, Alexandru Hrib, Diego Farcaş; Jakub Vojtus, Sergiu Buş, Andrei Gheorghiţă, Antonio Dumitru.

Un alt jucător al Politehnicii, Nicolas Samayoa, este plecat la naţionala Guatemalei, pentru meciurile pe care reprezentativa amintită le va susţine cu El Salvador şi Panama în CONCACAF Nations League.

În ceea ce-l priveşte pe Sorin Şerban, care fusese adus în această vară, de la FCSB, şi a fost pus pe lista de transferări, acesta a rămas în Copou, pentru a discuta rezilierea contractului.

Atacantul senegalez Abdoulaye Sane, care a sosit miercuri seara în Iaşi, a avut ceva probleme la testele medicale, conform oficialilor ieşeni, şi nu va mai rămâne la Poli.

Cantonamentul grupării din Copou va dura până duminică, atunci când Poli va înfrunta divizionara secundă Ceahlăul Piatra Neamţ, într-o partidă amicală.

Comentarii