Fotbalul mic al continentului

joi, 19 iulie 2018, 01:43
3 MIN
 Fotbalul mic al continentului

 

Malmö FF va fi adversara CFR Cluj în turul II preliminar al Ligii Campionilor Apoel Nikosia şi Levski Sofia au fost eliminate în primul tur preliminar . Arbitrul român Marius Avram s-a accidentat la Budapesta în “Europa League"

Malmö FF va fi adversara campioanei României, CFR Cluj, în turul al doilea preliminar al Ligii Campionilor. Meciurile vor avea loc la 24 iulie, la Cluj.  turul, şi la 31 iulie sau 1 august, la Malmö, returul. Campioana Suediei a învins, marţi, pe teren propriu, cu scorul de 2-0 (0-0), echipa echipa Drita din Kosovo, în manşa a doua a primului tur preliminar al Ligii Campionilor. Golurile au fost marcate de Strandber ('55)  şi Larsson ('60). Malmö a câştigat şi în tur, cu 3-0, în deplasare. Echipa antrenată de germanul Uwe Rosler nu stă foarte bine în actuala ediţie a campionatului Suediei. După 14 etape, Malmö este pe locul 7, cu 19 puncte, la 11 puncte de liderul AIK Solna. Malmönu a dat niciun jucător naţionalei Suediei, participantă la Cupa Mondială. însă mijlocaşul Arnor Traustason a fost în Rusia cu naţionala Islandei. La formaţia suedeză au evoluat: Dahlin – Larsson, Brorsson, Bengtsson (’68 – Safari), Nielsen – Lewicki, Bachirou (’71-Bonke), Adrian (’55 – Strandberg), Rieks (’58 – Binaku) – Strandberg,  Jeremejeff.

În aceeaşi fază, Apoel Nikosia, campioana Ciprului, a fost eliminată de echipa lituaniană FK Suduva, cu scorul general de 2-3, în primul tur preliminar al Ligii Campionilor. Apoel a câştigat  cu scorul de 1-0, meciul retur cu campioana Lituaniei, scor insuficient pentru a trece în manşa a doua preliminară, după ce a pierdut, cu 1-3, în tur. Anul trecut, formaţia cipriotă a ajuns în grupele Ligii Campionilor. În turul al treilea preliminar, Apoel a eliminat campioana României, FC Viitorul, după 0-1 în deplasare şi 4-0. În sezonul 2011/2012, Apoel Nicosia a atins sferturile de finală ale Ligii Campionilor.

Alte rezultate din manşa secundă a turului I, preliminar al Ligii Campionilor: HJK Helsinki – Vikingur Reykjavik 3-1 (în tur, 2-1); FC Valetta – Kukësi (Albania) 1-1 (0-0); Hapoel Beer Sheva – Flora Tallinn 3-1 (1-0); TNS (Ţara Galilor) – Skendija (Macedonia) 4-0 (0-5); FC Vidi Szekesfehervar (Ungaria) – F91 Dudelange (Luxemburg)  2-1 (1-1); Steaua Roşie Belgrad –FC Spartaks (Letonia) 2-0 (0-0); Crusaders Belfast – Ludogoreţ Razgrad 0-2 (0-7) – Moţi a fost integralist în echipa bulgară; Legia Varşovia – Cork City (Irlanda) 3-0  (1-0).

În Liga Europa, un eveniment neplăcut care ne priveşte s-a petrecut la meciul Honved Budapesta – Rabotnicki Skopje. Centratrul întâlnirii, românul Marius Avram, s-a accidentat în min. 27 şi a fost înlocuit cu Iulian Călin.  Avram a fost scos pe targă de pe teren, la scorul de 2-0 pentru gazde. Meciul a fost întrerupt mai multe minute din cauza accidentării centralului român.Călin i-a arătat cartonaşul roşu unui jucător de-al oaspeţilor şi a acordat un penalti pentru Honved, în minutul 62, din care gazdele au marcat al treilea gol.Honved s-a impus cu 4-0 în manşa a doua şi a obţinut calificarea în turul al doilea preliminar, după ce a pierdut în tur cu 1-2. Primul diagnostic indicat de medici  a fost de întindere a ligamentului de la glezna dreaptă.

O mare surpriză s-a înregistrat în meciul Levski Sofia – FC Vaduz. Echipa bulgară a câştigat cu 3-2, dar formaţia din Liechtenstein s-a calificat câştigând partida tur cu 1-0. După ce oaspeţii au deschis scorul, în minutul 25, prin Mohamed Coulibaly, românul Sergiu Buş au egalat în min. 35. Gazdele au preluat conducerea în minutul 53, prin Belaid, dar Igor Tadic a egalat imediat, în minutul 55. Buş a ratat un penalti în minutul 76, apoi Jerson Cabral a stabilit scorul final, în minutul 85. Atacantul român a evoluat până în minutul 83. O altă echipă calificată din această fază este arhicunoscuta Glasgow Rangers, antrenată de fostul internaţional englez Steven Gerrard. Jucătorii echipei scoţiene au remizat alb pe terenul echipei macedonene Shkupi, după ce în tur au condus cu 2-0.

 

 

Comentarii