De Business

Punem punctul pe știi

FOTO: Cursurile de apă Nicolina şi Bahlui au fost ecologizate joi

joi, 21 martie 2019, 13:58
1 MIN
 FOTO: Cursurile de apă Nicolina şi Bahlui au fost ecologizate joi

În cursul zilei de astăzi, începând cu ora 10, Angajaţii de la Administraţia Bazinală de Apă Prut- Bârlad au organizat împreună cu studenţii de la Facultatea de Hidrotehnică şi Geologie a Universităţii „Gh. Asachi“ o acţiune de ecologizare a două cursuri de apă, începând de la Pod Piaţa CUG. Acţiunea a fost organizată în parteneriat cu Consiliul Judeţean Iaşi şi a vizat Ziua Mondială a Apei, sărbătorită în fiecare an pe 22 martie în întreaga lume.

„Totodată, în perioada viitoare vor fi şi acţiuni de prezentare despre importanţa apei în şcolile din municipiul Iaşi. Societatea modernă în care trăim este datoare să se mobilizeze pentru a face faţă numeroaselor provocări, dintre care cele mai serioase privesc calitatea şi cantitatea resurselor de apă. De asemenea în vederea protecţiei apei şi a sănătăţii publice este necesară asigurarea furnizării colectării, canalizării şi epurării apelor uzate provenite din aglomerările umane“, a precizat Andreea Poenaru, PR în cadrul ABA Prut-Bârlad.

Acţiunea face parte din campania „Apă pentru toţi. Nu lăsăm pe nimeni în urmă“, alături de alte activităţi organizate la Botoşani, Vaslui şi Galaţi, zilele acestea.

FOTO: Facebook (Andreea Poenaru)

Comentarii