FOTO Flotă cu sute de biciclete inteligente pentru ieșeni în cadrul proiectului Velocity

luni, 09 august 2021, 08:36
2 MIN
 FOTO Flotă cu sute de biciclete inteligente pentru ieșeni în cadrul proiectului Velocity

”Cel mai bun sistem de bike-sharing pentru un oraș pe măsură! Săptămâna trecută SUMS (Sustainable Urban Mobility Solutions) a semnat contractul pentru implementarea sistemului Iași VeloCity ce va avea 62 de terminale, 813 biciclete mecanice ICONIC, 37 de biciclete BOOST și 80 de triciclete pentru seniori și pentru persoanele cu dizabilități, iar împreună cu partenerii de la PBSC Urban Solutions Inc. vom furniza un sistem la cheie care va duce la creșterea mobilității velo din acest frumos oraș românesc!”, anunță Marian Ionuț Istrate, reprezentatul firmei SUMS,  pe Facebook.

Principalele componente ale proiectului VeloCity: flotă de biciclete inteligente cu computer de bord și modul inteligent de accces, stații inteligente de andocare a flotei de biciclete, terminal de închiriere cu modul de plată cu card bancar, stații de depanare pentru reparații de urgență, management integrat, mentenanță, sistem de logistică, service și distribuție unitară a bicicletelor în stații, sistem de ticketing integrat cu transportul public urban, sistem de comunicații pentru operaționalizarea echipamentelor din teren.

 

„Sistemul de bike-sharing va fi complementar cu sistemul de transport public, prin asigurarea unui sistem de ticketing integrat, precum și datorită facilitării intermodalității între cele două moduri de transport, prin amplasarea stațiilor de închiriere a bicicletelor în proximitatea stațiilor de transport public”, se arată în caietul de sarcini aferent licitației organizate de către Primăria Iași.

 

Proiectul presupune şi implementarea unui sistem inteligent de mobilitate urbană alternativă, independent energetic utilizând biciclete inteligente, la care adaugă sisteme de andocare şi terminale inteligente, cu posibilitatea închirierii cu ajutorul tuturor modalităţilor electronice, precum şi pe baza cardurilor de acces.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt creşterea cu 3,8% a utilizării deplasărilor cu bicicleta şi pietonale, respectiv reducerea emisiei gazelor cu efect de seră cu 1,4%, ambele până în anul 2023 (primul an după finalizarea implementării proiectului), faţă de scenariul „fără proiect”.

Citește și: A fost semnat contractul pentru proiectul „Iaşi VeloCity”. 50 de staţii pentru biciclete

Comentarii