FOTO IKEA pregătește căsuțe pentru vânzare. Vin la pachet cu tot cu energie

vineri, 06 august 2021, 14:10
1 MIN
 FOTO IKEA  pregătește căsuțe pentru vânzare. Vin la pachet cu tot cu energie

Cea mai mare companie internațională de comerț și producție IKEA, în colaborare cu Vox Creative, companie specializată în crearea de case mobile mici, au dezvoltat o casă mobilă unică, numită Ikea Tiny Home. În acest fel, compania a decis să sprijine mișcarea Tiny house și să inspire oamenii să-și organizeze viața fără a dăuna naturii. Deci, în viitorul apropiat, locuințele mobile autosuficiente din punct de vedere energetic nu vor trebui să fie construite de la zero, ci achiziționate în lanțul de magazine IKEA.

Fructul colaborării celor două companii a fost casa mobilă independentă din punct de vedere energetic, numită Ikea Tiny Home, care, deși se bazează pe modelul Vista Boho XL, a fost construită de la zero cu o distribuție complet renovată a zonelor și un set de mobilier și electrocasnice încorporate.

Funcționalitatea maximă și respectarea mediului au devenit o prioritate în proiectarea și fabricarea carcasei mobile. Prin urmare, nu a fost o surpriză faptul că toate elementele structurale (atât interne, cât și externe) au fost create doar din materiale naturale.


De asemenea, un mare plus este autonomia sa completă și autosuficiența energetică, care face viața mai ușoară și poluează mai puțin mediul. Pentru a satisface pe deplin nevoile rezidenților cu energie electrică, pe acoperișul modelului de bază al Ikea Tiny Home sunt instalate două panouri solare , iar convertoarele și bateriile sunt amplasate într-un compartiment utilitar ascuns al casei.În prezent nu se știe dacă va începe producția în masă, deoarece la moment este studiată cererea pe piață.  Costul estimat al unei astfel de case ecologice și autosuficiente din punct de vedere energetic este de 63,4 mii de dolari, cu 15,8 mii mai mult decât costul modelului care a servit drept prototip pentru Ikea Tiny Home.

 

Mai mult, pe calatorulnet

Comentarii