(FOTO) Italienii vor restaura Palatul Braunstein. Investiţia se va ridica la 16 milioane de lei

Există posibilitatea, ca în viitor, cheltuielile avansate de Primărie să fie decontate pe fonduri europene.

vineri, 23 martie 2018, 02:50
2 MIN

Municipalitatea a semnat ieri contractul pentru restaurarea Palatului Braunstein. Valoarea proiectului ajunge la 16 milioane lei, iar lucrările vor fi executate de către firma italiană Coimpredil Societa Cooperativa ARL, singurul participant la licitaţia organizată în acest sens de către Primărie. „Lucrările se vor desfăşura pe parcursul a 24 de luni.

Palatul Braunstein va găzdui un centru european de cultură şi toate institutele culturale europene care activează în Iaşi vor putea fi găzduite aici într-o modalitate care să le permită stabilitate şi, desigur, ducerea la îndeplinirea a tuturor programelor culturale pe care le avansează. Deocamdată, patru dintre ele şi-au arătat disponibilitatea să fie găzduite aici, mă refer la cel francez, cel german, cel britanic şi cel italian”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Cititi si: S-a semnat contractul pentru restaurarea Palatului Braunstein. Cum arat\ schi]ele

În afară de centre culturale, Palatul Braunstein va mai cuprinde spaţii expozionale şi săli de conferinţă. Într-o prezentare a municipalităţii se arată că, la nivelul parterului, va fi păstrată galeria de artă, iar la subsol vor fi amenajate spaţii anexă şi spaţii de petrecere a timpului liber. Etajul 1 şi etajul 2 vor găzdui funcţiunea principală, cea de centre culturale cu mediatecă. Holul va permite, de asemenea, organizarea de expoziţii temporare. Etajul 3 va găzdui spaţii destinate organizării unor evenimente speciale. În spaţiul de la mansardă vor fi amplasate un auditorium şi un restaurant panoramic. La nivelul mansardei, sub cupolă, va fi un amenajat un punct de belvedere, unde poate fi instalat un telescop.

Cititi si: Rateu oficial: Palatul Braunstein va fi reabilitat pe banii Prim\riei, nu ai UE

„Clădirea va beneficia de toate dotările specifice: sisteme audio-video, ecrane pentru proiecţii, smart TV-uri, căşti audio, echipamente de redare pentru fiecare tip de media (pick-up, magnetofon, proiector 8 mm etc.)”, se mai arată în prezentarea municipalităţii. Fondurile pentru implementarea investiţiei provin de la bugetul local, dar, pe viitor, există posibilitatea ca banii să fie decontaţi din fonduri europene nerambursabile. În trecut, municipalitatea a depus un proiect european ce viza Palatul Braunstein, dar acesta a fost respins. Recent, Primăria a întors decizia în instanţă, dar hotărârea nu este încă definitivă. 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii