Accident mortal la intrarea în oraş

(FOTO-VIDEO) Un TIR intrat pe contrasens a făcut prăpăd în CUG. Un fost colonel şi-a pierdut viaţa!

marți, 17 iulie 2018, 01:50
2 MIN

Şoferul ucis pe loc era un fost colonel de poliţie se întorcea împreună cu familia din concediu. Soţia sa a fost transportată la spital. Şoferul camionului greu susţine că a intrat pe contrasens pentru că a vrut să evite o maşină care ieşise din dreapta lui.

Bărbatul care şi-a pierdut viaţa în accidentul de ieri din capăt CUG este un colonel de poliţie pensionat. Colonelul Neculai Pruteanu, în vârstă de 65 de ani, se afla ieri, în jurul orei 16, la volanul unui autoturism Skoda, împreună cu soţia şi se îndreptau către Mogoşeşti. Din primele cercetări, se pare că fostul poliţist ieşise de pe strada Tudor Neculau, şi virase la dreapta pentru a merge către Ciurea. După ce a parcus 40 de metri, autoturismul Skoda a fost izbit violent de un TIR care circula către oraş.

În urma coliziunii, autoturismul Skoda a ricoşat într-un Volkswagen care circula în spatele primei maşini. Skoda a fost lovită pe partea şoferului, care a murit imediat după ce a fost scos din autoturism. De asemenea, soţia acestuia a fost rănită şi transportată la spital pentru a primi îngrijiri medicale. Şoferul TIR-ului care a provocat accidentul, un bărbat în vârstă de 47 de ani, le-a relatat poliţiştilor că a intrat pe contrasens deoarece a evitat un autoturism care ieşise din dreapta lui. Poliţiştii au precizat că au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

„Poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la faptul că a avut loc un accident rutier cu victime. Şoferul unui camion a intrat pe sensul opus de mers şi a lovit un autoturism care se deplasa regulamentar. În urma accidentului, şoferul autoturismului a decedat“, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi. Rudele poliţistului au precizat că familia Pruteanu se întorcea din concediu. „Erau amândoi în maşină, mergeau la Mogoşeşti, se întorceau din concediu. Erau aşteptaţi de către familie. Mare păcat“, a spus o rudă a familiei.

Comentarii