COMUNICAT DE PRESA

„Gala pentru demnitate” – eveniment caritabil de amploare la Iaşi în acest weekend

miercuri, 07 decembrie 2022, 13:24
3 MIN
 „Gala pentru demnitate” – eveniment caritabil de amploare la Iaşi în acest weekend

Echipa ONG-ului ieșean Asociația Moral Compass organizează pe 10 Decembrie 2022 (17.00-20.00), la Hotel Internațional, un eveniment unic în țară: Gala pentru Demnitate. Unic prin obiectivele formulate și agenda propusă, evenimentul se dorește a fi o celebrare a diversității în toate formele ei și un apel la demnitate, una dintre valorile de bază ale Asociației Moral Compass, în mod particular în contextul dizabilității și al condițiilor dizabilitante.

               Alături de principalii săi parteneri în organizare, respectiv Universitatea ,,Alexandru Ioan Cuza”, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației (din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza”), Inspectoratul Școlar Județean Iași, Primăria Municipiului Iași și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Iași, organizatorii au în vedere trei obiective principale:

 

  1. Lansarea volumului științific colectiv – Dizabilitatea: O abordare transdisciplinară (coord. Alexandra Maftei, Oana Dănilă, Alois Gherguț – Editura Universității ,,Alexandru Ioan Cuza”)

  2. Decernarea Premiilor Ambasador pentru Demnitate (premierea oamenilor din județul Iași ce lucrează pentru în sprijinul și pentru demnitatea persoanelor cu dizabilități, șapte categorii: profesor consilier școlar, profesor psihopedagog, profesor logoped, terapeut, profesor de sprijin, părinte și voluntar)

  3. Strângerea de fonduri pentru 1000 de ore de terapie  destinate copiilor și adulților cu dizabilități și, mai ales, familiilor acestora (frați și părinți)

Pe lângă aceste momente, la Gală participanții se vor putea bucura de momente artistice (recital de pian, violoncel și flaut, spectacol de teatru), dar și de o licitație cu scop caritabil.

La eveniment vor participa și vor lua cuvântul reprezentanți ai instituțiilor partenere, alături de ambasadorii nominalizați, reprezentanți ai societății civile, părinți, profesori și specialiști din domeniul psihopedagogiei speciale, alături de toți cei care se vor înscrie pentru a fi alături de organizatori și a susține cauza evenimentului.

Accesul este gratuit, în limita numărului de locuri disponibil. Înscrierea la eveniment se poate face accesând următorul link:

https://surveyhero.com/c/GalaptDemnitate

”Ne dorim ca această prima ediție a Galei pentru Demnitate să fie începutul unei călătorii frumoase și cu sens, prin care să ajungem la acei copii și adulți cu dizabilități care au nevoie de noi – și, mai ales, la frații, surorile și părinții care sunt parte a acestei experiențe. Toate momentele planificate în cadrul Galei pentru Demnitate au ca obiectiv final strângerea de fonduri pentru 1000 de ore de terapie destinate acestora. De altfel, în 2023, ne propunem să ajungem la cel puțin 100 de beneficiari din medii vulnerabile, pentru care terapia este esențială, însă lipsa resurselor – umane și financiare – nu o fac posibilă.”, au declarat organizatorii.

Asociația Moral Compass a fost înființată în 2019 și are ca obiective fundamentale combaterea discriminării și a segregării sociale, facilitarea incluziunii sociale a grupurilor vulnerabile și combatarea violenței în toate formele ei. Valorile principale ale organizației sunt demnitatea, dreptatea, respectul – indiferent de condiție – și responsabilitatea. Asociația a derulat, de la înființare și până în prezent, peste 15 proiecte sociale și educaționale, având o echipă implicată și dedicată în permanență conectată la nevoile celor mai vulnerabili dintre noi.

Oricine dorește să se implice în atingerea obiectivelor Gale – în calitate de sponsor, partener sau ambasador – poate contacta echipa Moral Compass via e-mail (moral.compass.ong@gmail.com) sau telefonic (0730589473 sau 0744400950).

Detalii despre asociație și despre eveniment: www.moralcompass.ro / www.facebook.com/Moral.Compass.ONG

Sponsori Gold: Kaufland România, Teach for Romania, EFT Hub

Sponsori Silver: Simigeria Petru, New Plast Consult, Aqua Carpatica

Parteneri eveniment, licitație și spirjin: ANCAAR – Filiala Iași, Școala Internațională Spectrum, Școala Gimnaziala ”Ion Simionescu”, Vivertine, Cotnari, Wantsome, Sedcom Libris, Human Center, Asociația Psiterra, Palatul Copiilor Iași, Reign Salon, Matala Bistro, Restaurant Plopii Fără Soț, Cinevision, Radu Afloarei, Cristina Baciu

Comentarii