Gataa: a început marele sondaj de la Iaşi! Se pot face deja pariurile

miercuri, 07 iunie 2023, 01:50
3 MIN
 Gataa: a început marele sondaj de la Iaşi! Se pot face deja pariurile

Atenţiune, atenţiune, stimaţi telespectatori: după cum ne-a şoptit zilele acestea libere un fin observator al evenimentelor politichiei ieşene de după draperii, cică la useriştii ieşeni a început deja aplicarea în masă a primului chestionar din cele două anunţate încă din iarnă, chestionare sociologice care vor stabili, după ce vor fi centralizate, cine va fi viitorul candidat al filialei la premăria ieşeană. 

Căci, după cum ştiţi, în interiorul filialei, ba chiar şi în afara ei, căci au început deja să-şi facă campanie prin târg, doi sunt preopinenţii: dipotata Cozet şi senatorul Marius Bodea.

Nu ne întrebaţi însă deocamdată de rezultate preliminare, căci nu au relevanţă. Staţi mai degrabă aproape, căci avem a vă spune ceva mai interesant din acest sondaj. Dar, pentru asta, daţi foaia la pulsuleţul următor!

Iată lista şi rocada! ce o fi oare în spate?

Cel mai interesant şi mai de citit cu luare-aminte din chestionarul aplicat de firma de servicii sociologice ce lucrează pentru useriştii ieşeni este, cel puţin la acest moment de început, lista celor văzuţi ca potenţiali candidaţi la alegerile locale viitoare pentru scaunul de premare al Iaşului.

Ei bine, stimaţi telespectatori, pe această listă sunt Mihai Chirica, urmat în mod evident de madam Cozet şi de Marius Bodea, alternativ, dar şi de, şi aicea olecuţă de atenţie vă rugăm, prefectul Bogdan Cojocaru de la PSD şi fizicianul noxelor Guru Lui de la AUR.

Interesantă aşadar prezenta prefectului Cojocaru pe această listă, căci despre el se ştia că ar fi pregătit pentru candidatura la şefia CJ, pentru premărie fiind pus deoparte menistrul secretar de stat Balanişcu, de la Mediu.

Oare o fi făcut pesediştii rocada asta ca să nu intre Balanişcu în coliziuni cu Guru Lui, pe teme de poluare? Glumim, evident… Mai degrabă am zice că, dacă rocada a fost decisă deja la partidoi, este pentru un câştig de notorietate al prifectului înainte de generale. Amicii ştiu ei de ce…

Marele strateg a dat cu oiştea-n gard

Una scurtă la final şi despre politichia naţională. Acolo unde zice-se că analiştii mai pricepuţi nu înţeleg cum de e aşa de inabil liderul UDMR Kelemen, faţă de marele maestru Marko Bela. Dacă ultimul a reuşit să ţină UDMR la ciolan tot timpul cât a condus Uniunea, mai puţin partea aia a primilor ani după ’90, când era cu patrulaterul roşu ce avea peste 80% din voturi. Iote însă că epigonul Kelemen nu reuşeşte să ţină UDMR la ciolănel nici când cei de la putere au nevoie ca de aer de el.

De-un par egzamplu, cu votul UDMR a fost scoasă USR de la guvernarea comună cu PNL, guvern care nu avea majoritate fără UDMR. Iar acuma cică Ciucă&Ciolacu vor să facă noul guvern fără UDMR. Că pot, de-aia: au majoritate şi fără. Vă daţi seama ce strateg politic mai e şi Kelemen ăsta?

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii