Ginerele şi fiica lui Mircia Muntean, salarii de sute de mii de lei de la companiile PMB

sâmbătă, 10 octombrie 2020, 16:58
1 MIN
 Ginerele şi fiica lui Mircia Muntean, salarii de sute de mii de lei de la companiile PMB

Compania Municipală Consolidări, condusă de Adrian Corbu (ginerele lui Mircia Muntean), a cumpărat oţel pentru construcţii în valoare de 8,22 milioane lei, prin negociere direct cu un singur ofertant, cu câteva zile înainte de alegerile locale. Contractul a fost făcut pubic după ce Gabriela Firea Pandele a pierdut alegerile pentru funcţia de primar general al Bucureştiului.

Adrian Corbu este vecin cu cuplul Firea – Pandele, dar şi ginerele lui Mircia Muntean, fostul primar liberal al Devei. Soţia sa, Paula Corbu, este angajată ca jurist la Compania Muncipală Parcuri şi Grădini, dar a candidat la funcţia de primar al Devei şi consilier judeţean în Hunedoara din partea Partidului României Europene.

Pe 30 septembrie, la trei zile după alegerile locale, Compania Municipală Consolidări a anunţat că a cumpărat oţel pentru construcţii în valoare de 8,22 milioane lei de la firma Ge.Con Prod Com Serv, din Bucureşti. Din anunţul publicat în Sistemul de Achiziţii Publice (SEAP) aflăm că modalitatea de atribuire a contractului a fost „negociere fără publicare prealabilă”, cu un singur ofertant. Contractul a fost semnat pe 21 septembrie 2020 şi trimis spre publicare în SEAP pe 28 septembrie 2020. Adică la o zi după alegerile locale din 27 septembrie 2020, alegeri pierdute de Gabriela Firea Pandele, candidatul PSD.

Cititi materialul integral pe newsweek.ro

Comentarii