Grozăvie în Tătăraşi: şi-a jefuit mama punându-i cuţitul la gât în casă, apoi a dus-o de guler la bancomat, în stradă

vineri, 05 ianuarie 2024, 02:50
3 MIN
 Grozăvie în Tătăraşi: şi-a jefuit mama punându-i cuţitul la gât în casă, apoi a dus-o de guler la bancomat, în stradă

Un ieşean şi-a jefuit propria mamă, punându-i cuţitul la gât. Femeia a trecut peste sentimentele materne şi l-a reclamat. Nu-l va mai vedea şi nu va mai auzi de el timp de 8 ani.

 

 

În seara zilei de 30 martie anul trecut, Ciprian Iţco se afla la domiciliu împreună cu mama sa. Bărbatul de 46 de ani era deja agitat şi agresiv, lovind obiectele din jurul său, femeia presupunând că era deja băut. La un moment dat, bărbatul i-a cerut mamei sale bani pentru a-şi cumpăra ţigări. Fiind refuzat, şi-a apucat mama cu mâna dreaptă de gât şi a împins-o peste comodă, a luat un cuţit de bucătărie pe care l-a apropiat de gâtul acesteia şi a ameninţat că o omoară, cerându-i 500 de lei. Femeia i-a răspuns că nu are atâţia bani în geantă. Iţco a vrut să se asigure. A controlat geanta şi portofelul mamei sale, constatând că aceasta spusese adevărul: nu avea niciun ban. De teamă, femeia i-a propus să meargă la un bancomat pentru a scoate banii. Aşa au şi făcut, mergând la bancomatul BRD din zona Dispecer. Pe drum, Iţco îşi ţinea mama de guler, iar în mâneca hanoracului avea în continuare cuţitul. După ce a primit cei 500 de lei doriţi, Iţco a plecat, iar mama sa şi-a sunat o vecină pentru a-i povesti cele întâmplate. Ulterior, a mers la Secţia 4 Poliţie pentru a formula plângerea penală.

De altfel, Iţco nu se afla la prima manifestare de acest gen. În trecut, mama sa trebuise să plece din oraş, la o rudă, pentru a scăpa de mânia fiului său. Cu alte ocazii, bărbatul amanetase lucruri din casă pentru a-şi procura bani.

Tâlharul a fost identificat în aceeaşi seară, după nici două ore, în faţa unei săli de jocuri. Asupra sa s-au găsit cuţitul şi 621 de lei. În faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi, Iţco a declarat că în seara respectivă se certase cu mama sa, care îl înjurase. Ulterior, i-a cerut 500 de lei, iar femeia fusese de acord să meargă cu el la un bancomat. Cuţitul îl luase din casă, fără vreun motiv anume. În timpul judecăţii, şi-a schimbat declaraţia. El a spus că ceruse bani mamei sale cu împrumut, până a doua zi. Când fusese refuzat, a luat un cuţit de bucătărie, spunând că se va tăia cu el. Impresionată de acest gest, femeia acceptase să-i dea banii. Nu o agresase însă în niciun fel.

Declaraţiile contradictorii ale lui Iţco nu au avut darul de a-i convinge pe judecători, mai ales că bărbatul nu se afla la prima faptă de acest gen. Magistraţii l-au găsit vinovat de tâlhărie calificată şi l-au condamnat la 6 ani de închisoare. După executarea pedepsei, el nu va mai avea dreptul să se apropie de mama sa ori să ia legătura cu aceasta timp de doi ani. Sentinţa Judecătoriei a fost contestată de inculpat. Curtea de Apel urmează să reanalizeze dosarul pe 22 februarie.

Comentarii