Handbal la Polivalentă. Meciuri oficiale mai uşoare ca antrenamentele pentru risipitoarea trupă ieşeană

marți, 23 ianuarie 2024, 02:50
2 MIN
 Handbal la Polivalentă. Meciuri oficiale mai uşoare ca antrenamentele pentru risipitoarea trupă ieşeană

Echipa de handbal feminin CSM Iaşi 2020 va juca astăzi, de la ora 17:00, în Sala Polivalentă din Iaşi, primul meci din acest an în campionat. Formaţia ieşeană, care s-a făcut de râs până acum, când, în ciuda bugetului uriaş, a ratat promovarea din ultima divizie anul trecut şi a călcat strâmb în primul joc oficial din 2024, din Cupa României, pe care l-a pierdut acasă, la şase goluri, în faţa unei grupări care activează tot în ultimul eşalon (CSM Slatina), are o misiune facilă azi. 

Trupa antrenată de Marius Dănuleţ, Daniel Bura şi Macrina Tomuleac, care, conform unor surse, are un buget salarial lunar incredibil pentru Divizia A, 40,000 de euro, se va confrunta cu o echipă cu foarte multe tinere, lipsite de experienţă, CSM Bacău, plătite cu câteva sute de lei pe lună. Partida contează pentru etapa a VII-a a ligii a doua, ultima a turului sezonului regulat.

Înaintea duelului, CSM Iaşi 2020 e pe locul II în Seria B, cu 12 puncte, tot atâtea câte are CSM Roman, ocupanta poziţiei a III-a. Lider e CSM Galaţi, cu 15 puncte.

CSM Bacău e pe IV, cu 9 puncte, CSM Făgăraş, cu 6 puncte, e pe V, iar codaşele, HCF Piatra Neamţ şi Ştiinţa Bacău, nu au obţinut vreun punct.

Cu fosta multiplă campioană Ştiinţa, din care, de mulţi ani, a rămas doar numele, CSM Iaşi 2020 se va confrunta marţea viitoare, tot în Polivalenta din Iaşi, într-un meci din runda a VIII-a, prima a returului, care va începe la ora 16:30.

Eşalonul doi de handbal feminin are trei serii cu câte şapte echipe, în lupta pentru promovare urmând a rămâne la finalul sezonului regulat opt cluburi. Două dintre acestea vor promova direct în Liga Naţională, iar alte două vor juca partide de baraj cu ocupantele poziţiilor XI şi XII din elită.

Comentarii