Hop-aşa: a apărut în prim plan, printre sutanele din jurul Mitropolitului, şi Prea Fericitul Viorel de la Iaşi!

joi, 23 iunie 2022, 01:50
3 MIN
 Hop-aşa: a apărut în prim plan, printre sutanele din jurul Mitropolitului, şi Prea Fericitul Viorel de la Iaşi!

Veşti noi avem pe astăzi, de ziua Sfintei Muceniţe Agripina, iubiţi drept-credincioşi, despre unul din cele mai notabile evenimente religioase ale suflării ortodoxe ieşene din acest an, chiar înaintea postului Cincizecimii, adicătelea al Sfinţilor Petru şi Pavel, cum ar veni: resfinţirea Bisericii Bărboi, eveniment săvârşit de însuşi mitropolitul nostru IPS Teofan duminica ce a trecut. 

Ei bine, dragilor, printre multele chestiuni care s-ar cuveni spuse aicea despre un aşa eveniment care a umplut de bucurie sufletele multor prelaţi şi enoriaşi din târg, avem a face şi o mică observaţiune mai puţin evlavioasă, dar să ne fie cu iertare, Înaltpreasfinţite, că nu vrem răul nimănui, ci doar binele obştii şi pază bună la averile metropoliei ce cu onoare şi evlavie o conduceţi.

De-un par egzamplu, prin mulţimea de la resfinţire, şi undeva în rândurile mai din faţă, alea cu oameni de vază, din zona mitropolitului şi clerului, a fost văzut şi Prea-Fericitul Viorel. Cum care Viorel? Este acel bisnisman ce stă ascuns de câţiva ani, după ce a lăsat în urmă numai jale şi datorii, şi despre care, dacă vă întrebaţi prea-fericitul de la Bucureşti, vă va spune că, în vremurile în care a fost la Iaşi a pus la un moment dat rakeţii pe urmele lui, ca să-şi vadă banii înapoi. Atâta am avut de spus pe astăzi: grijă mare la tot ce se cuvine. Şi iertare pentru noi, păcătoşii, evident…

Jale prin târg: băieţii lui nea Marcel se pregătesc să spele putina

Ei, şi cu acestea fiind zise, haidaţi, dragi cetitori, să revenim la politichia noastră de Bahlui şi la mâlurile fără verdeaţă de aicea, că în zona asta gurile totdeauna sunt mai slobode! Auzim că în ultima vreme ar fi mare îngrijorare printre pesediştii ieşeni ce au apucat să fie instalaţi în funcţii odată cu accederea la guvernare, dar şi printre cei ce nu au apucat să primească decât promisiunea că vor fi numiţi.

Motivul ar fi acela că dinspre Bucureşti şi dinspre conducerea de partid şi de stat ar fi venit o boare că, în contextul în care criza economică dă semne tot mai nervoase, cu inflaţie, lipsuri, proteste de stradă etc., ce se vor acutiza în perioada următoare, nea Marcel Ciolacu ar pregăti terenul să o şteargă de la guvernare când se apropie funia de par, şi cât mai este timp.

Cam ca de obicei: partidoiul produce falimentul prin câteva măsuri bombă, ce deja sunt lansate la apă, cu plafonări, măriri, pomeni şi altele, le lasă la uşa guvernului. apoi începe circul politic o şterg ca să nu îi prindă viitura la guvernare, ei doar să vină după, ca salvatori. Calcul care, pentru şefii partidoiului de la Bucale o fi el bun, dar pentru cei înşurubaţi în funcţii la Iaşi sigur e de naşpa. Ce vină să aibă locotenenţi lui nea Maricel de la Iaşi că n-au apucat să-şi facă încă plinul? Nici măcar la gipane, nu vorbim de restu’…

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii