Hoţ de profesie, prins şi judecat după ce a urmărit şi a furat cardul unei femei

vineri, 24 iunie 2022, 01:50
2 MIN
 Hoţ de profesie, prins şi judecat după ce a urmărit şi a furat cardul unei femei

O ieșeancă a fost lăsată cu doar 3 lei în cont de un hoț norocos. Greșeala femeii a fost una clasică: ținea în portofel, alături de card, și o hârtie cu numărul PIN. Hoțul a fost trimis în judecată abia în 2020, la trei ani de la comiterea faptei și condamnat în primă instanță miercuri.

Pe 22 decembrie 2017, Cerasela C. a anunțat faptul că, cu trei zile înainte, îi fusese furat din rucsac portofelul în care avea 90 de lei, cardul de sănătate, cartea de identitate, două bilete de autobuz abia cumpărate, 38 de bonuri de masă a 15 lei și cardul bancar. La scurt timp după dispariția portofelului, din cont îi dispăruseră aproape toți banii, 1.900 de lei.

În ziua respectivă, femeia plecase de la serviciu, mergând pe jos până la supermarketul Lidl din Tătărași. Și-a făcut cumpărăturile, iar apoi a mers până în stația Dispecer, unde și-a cumpărat biletele. Le-a pus în portofel, iar portofelul înapoi în rucsac. Nu-și dăduse seama că fusese urmărită de Robert Geosanu. Acesta a deschis discret fermoarul rucsacului și a scos din el portofelul. Femeia a mers mai departe pe jos, spre podul Veneția. Când a ajuns acasă, a constatat că rucsacul era deschis, iar portofeul lipsea. S-a întors spre Dispecer, căutându-și portofelul, cu speranța vană că ar fi putut cădea la Dispecer.

Anchetatorii au reușit să identifice din imaginile suprinse de camerele video un martor, prin intermediul căruia au ajuns la Geosanu. Acesta nu era un necunoscut pentru polițiști, având la activ numeroase condamnări pentru furt, tâlhărie și acces ilegal la un sistem informatic, atât în România, cât și în străinătate. În decembrie 2018, fusese condamnat la 1 an și 8 luni de închisoare, pentru tâlhărie. Pedeapsa a fost contopită cu o alta, pronunțată de Judecătoria Sectorului 6 București, rezultând un total de 2 ani de detenție. În august 2020, a mai fost condamnat la o amendă penală de 3.300 de lei pentru trei furturi. În noiembrie 2020, a mai fost condamnat o dată, la 3 ani de închisoare pentru furt calificat. O lună mai târziu, era trimis iar în judecată, pentru furtul portofelului din rucsacul Ceraselei C. Abia începuse procesul și în contul lui Geosanu s-a mai adăugat o condamnare, la 2 ani de închisoare, pentru acces ilegal la un sistem informatic. Practic, două treimi din textul sentinței pronunțate miercuri de Tribunal pentru ultimul furt constă în enumerarea pedepselor anterioare și calcului pedepsei finale.

De această dată, Geosanu a fost condamnat pentru furt, acces ilegal la un sistem informatic și efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos. Luându-se în calcul și condamnările anterioare, a rezultat o pedeapsă finală de 7 ani, 6 luni și 20 de zile de închisoare, la care se va adăuga amenda penală de 3.330 lei.

Comentarii