Iaca ce nu ne spune nenea Măricel!

miercuri, 22 august 2018, 01:50
3 MIN
 Iaca ce nu ne spune nenea Măricel!

Oare cum se face, stimaţi telespectatori, că nenea Măricel de la Cejău zice că era normal ca şefia Euroregiunii Siret-Prut-Nistru, deţinută de Iaşi de 15 ani pe muche, să fie mai nou exercitată prin rotaţie, pierzând-o zilele trecute către Prahova, dar despre şefia Regiunii Nord-Est, prin care vin majoritatea banilor evropeneşti la Iaşi, nu se pune deloc problema de vreo rotaţie sau rocadă? 

Şefia asta din urmă, muuult mai importantă ca prima, a fost preluată prin vot de Neamţ, dacă vă mai amintiţi, încă de pe vremea lui Antonesei ca şef la Cejău, când fedeseniştii şefi ai judeţelor din jur i-au dat cu flit bărbosului ‘telectual de la Iaşi care îi luase pe ei, majoritatea veniţi direct din brazdă, cu aere de bibliotecă. De atunci, însă, nimeni şi nimic n-a mai clintit această şefie şi acest sediu de la Neamţ, şi nici nimeni de la Iaşi nu a mai ridicat vreodată glăsciorul ca să zică ceva, măcar pâs.

Şi dacă tot veni vorba, haideţi să mai spunem una mică: prin mediul politic ieşean se vorbeşte de mai mulţi ani de altceva, în legătură cu problema asta delicată. Anume, pesediştii ieşeni ar fi fost cică tot timpul la mâna celor din Bacău sau Neamţ, iar fără voie de la partidoi nu s-a putut face în Moldova niciodată nimica. Hai că pe vremea băcăuanului Hrebe înţelegem că Iaşul era păr la ceas în zonă. Dar acuma, cum să fie Iaşul mai slab ca Neamţul frate cu Bacăul, răul, ramul? Ehehee, ia’n cetiţi ‘mneavoastră în pulsuleţul următor, să vedeţi cum devine chestiunea!

Care e chichirezul, de fapt?

Pentru cine nu e familiarizat cu sforile politice locale, l-am chemat pe amicul Archibald să-l lămurească. Aşadar, după cum spune Archie, deşi baronul nemţean de la partidoi Nelu Ars Sene e deja c-un picior la puşcărie, cică tot el taie şi spânzură în toată zona, inclusiv la Iaşi. Totul, zice-se, în baza unei lungi prietenii cu baronul teleormănean Daddy, dar şi în lumina mai multor biznisuri pe care cei doi le au împreună, dar şi pentru că amândoi gestionează un lung, lat şi adând cerc de interese bugetare. iar la Iaşi gurile rele dar bine informate zic că tot nea Nelu este omul de legătură al lui nea Măricel cu staff-ul partidoiului, ultimul fiind însă la mâna primului. De aia, zice-se, nea Nelu a şi fost singurul vice de partidoi la nivel naţional care a venit la nunta socrului mic Măricel, acuma ceva vreme: reprezentant al staff-ului. Aşadar, cum spuneam: pupăza zbrrr, pe-o dugheană!

Cine mai plânge la Bucale

Una scurtă la final şi despre ce se mai întâmplă la Bucale. Cică e presiune mare în Guvern de câteva zile. Mai nou, şi menistra Carmencita ameninţă că vrea să plece acasă la aragazul ei, madama ieşind cică zilnic plângând de la Dragnea din berou, la fel ca Viorica, pe motiv că Daddy le-a lăsat să se descurce singure cu presa şi cu haştagiştii cei răi, iar el s-a ascuns ca şobolanul. Gurile rele zic că totul ar merge acolo într-o direcţie deloc bună. Hmmm: pentru ei sau pentru noi?

 

 

Comentarii