Iași: O femeie a murit din cauza frigului, iar un bărbat a fost cu greu salvat de medici. Acesta locuia într-o casă neîncălzită

luni, 21 noiembrie 2022, 10:38
2 MIN
 Iași: O femeie a murit din cauza frigului, iar un bărbat a fost cu greu salvat de medici. Acesta locuia într-o casă neîncălzită

Temperaturile scăzute din ultimele zile au făcut primele victime la Iași. Un bărbat din localitatea Păușești a fost găsit în hipotermie în propria casă, iar o femeie a murit după ce a fost găsită căzută în curte.

Bărbatul în vârstă de 67 de ani locuia într-o casă neîncălzită și era cunoscut drept consumator cronic de alcool. A fost dus în Unitatea de Primire a Urgențelor de la Spitalul Sf. Spiridon, unde medicii au reușit să îl stabilizeze.

„Apelantul este o persoană de la o fundație de caritate care mai fusese în urmă cu câțiva ani, acum mergea să îi ducă mâncare periodic, iar ieri (n.red. duminică) l-a găsit hipotermic, 27 de grade. Pacient consumator cronic de etanol, fără antecedente. A evoluat favorabil în 12 ore, a fost încălzit, a rămas internat”, a precizat prof. dr. Diana Cimpoeșu, medic-șef UPU-SMURD.

Celălalt caz este al unei femei în vârstă de 75 de ani de la Mogoșești care a fost găsită căzută în curte, cu hainele ude pe ea. A ajuns în UPU cu un echipaj cu medic de la Serviciul de Ambulanță Județean Iași, însă nu a mai putut fi salvată.

„Este o pacientă cu patologie psihiatrică, seara a rămas în casă prin grija vecinei care o îngrijește, dimineața a găsit-o în curte căzută. Este al doilea episod de hipotermie anul acesta, primul a fost în ianuarie. Temperatura intrarectal era de 28 grade, iar la sosire era în comă. În 5 minute a instalat stop cardio-respirator, nu a răspuns la resuscitare, din păcate a fost constatat decesul”, a completat prof. dr. Diana Cimpoeșu.

Comentarii