Ieșenii care circulă cu autobuzele de pe traseele 19 şi 30B au scăpat de un hoț

vineri, 05 noiembrie 2021, 02:58
2 MIN
 Ieșenii care circulă cu autobuzele de pe traseele 19 şi 30B au scăpat de un hoț

Norocul ieşenilor care folosesc autobuzele e că hoţul purta mască de protecţie, faptele sale fiind încadrate la furt calificat.

Pasagerii din autobuzele CTP vor putea circula ceva mai liniştiţi. Un hoţ de buzunare care opera pe traseele 19 şi 30B a fost trecut pe linie moartă după o serie de trei furturi comise pe parcursul a două luni. Victime i-au fost trei femei, prejudiciul neputând fi recuperat.

În dimineaţa zilei de 15 octombrie anul trecut, Cristinel Murariu s-a urcat într-un autobuz 19. Între Piaţa Nicolina şi Podul de Piatră, a profitat de neatenţia unei femei şi i-a sustras din geantă un portofel în care avea acte personale şi 1.500 de lei. Hoţul nu a fost incomodat de faptul că femeia era însoţită de soţul ei. Pe 26 octombrie, Murariu s-a urcat într-un autobuz 30B şi, pe acelaşi tronson, a furat din rucsacul lui M.A. portofelul în care aceasta avea actele, carduri, bilete de tren şi 1.700 de lei. Pe 14 decembrie, aflat într-un autobuz de pe acelaşi traseu, bărbatul a furat tot din rucsacul unei tinere, portofelul cu acte, carduri şi 1.250 de lei.

În toate cele trei cazuri, Murariu a purtat o mască de protecţie, ceea ce a atras încadrarea faptelor ca furt calificat, pedepsit cu închisoarea pe un termen cuprins între 1 şi 5 ani. Furtul simplu se pedepseşte cu cel mult 3 ani de închisoare. Bărbatul nu se afla la prima faptă de acest tip, ca urmare reţinându-se în sarcina lui starea de recidivă. Magistraţii Judecătoriei s-au decis asupra unei pedepse de 4 ani de închisoare, cu executarea în regim de detenţie. Contestaţia depusă de Murariu a intrat pe rolul Curţii de Apel, primul termen al procesului fiind stabilit pentru data de 15 decembrie.

Comentarii