Ieşenii din guvern, puşi de Iohannis să-şi facă bagajul?

marți, 14 ianuarie 2020, 02:50
2 MIN
 Ieşenii din guvern, puşi de Iohannis să-şi facă bagajul?

Apărare, Nicolae Ciucă; Justiţie, Cătălin Predoiu; Economie, Virgil Popescu; vice, Raluca Turcan; Extene, Bogdan Aurescu; Finanţe, Florin Cîţu; Interne, Marcel Vela. Ei, cum e treaba, stimaţi telespectatori: vă spune ceva au ba lista asta de mai sus? Dacă nu, haidaţi să vă spunem noi care-i sfârâiala aicea! 

Printre oamenii bine informaţi de la nivelul unu al politichiei din capitală circulă în ultimele zile această listă, care ar cuprinde, zice-se, lista miniştrilor actuali care, după cum a transmis prezidentul către partid, vor trebui să se regăsească în funcţii şi după anticipatele din primăvară. Anticipate care, se mai spune, s-au definitivat deja, cu ajutor de la UDMR, la schimb cu alegerea premarilor tot într-un tur. Boon: o primă observaţiune! Voi vedeţi, de-un par egzamplu, că niciunul din cei doi ieşeni actuali meniştri plini, Costel Alexe la Mediu şi Victor Costache la Sănătate, nu se mai regăsesc pe lista scurtă? Oare cam gata: s-a lins Iaşul pe botişor de guvernare, de la primăvară încolo? Unii zic că vor fi totuşi ceva surprize, dar de rangul doi. Stăm deci liniştiţi la locurile noastre, să vedem dacă pupăza zbrrr, pe-o dugheană…
 
Amicii duşmanilor sau duşmanii amicilor?
 
Şi dacă tot vorbim de anticipate şi de posibile surprize pentru unii ieşeni, haideţi să vedem ce şi cum! Spun unii amici de-ai noştri din capitală că, atunci când Răreşel a fost atras în PNL planul era cam aşa: primăria Capitalei, apoi şefia partidului, iar la final, pentru 2024, Cotroceni. Acum, zice-se că Răreşel şi-ar fi dat seama că treaba e mai complicată, că la premărie nu prea merge doar cu gura mare, că e greu etc., etc. Deci, se spune, s-a sucit: vrea premier după anticipate. O amică de-a noastră aminteşte, în context, că în 2016, când Orban a vrut să candideze la Bucureşti, s-a trezit cu dosar penal. A înţeles şi s-a retras. Acum, se spune că Iohannis vrea să-l oblige să candideze, ştiind clar din sondaje că are şanse mult mai mici decât Răreşel. Care are astfel pârtie liberă pentru a fi premier. Iar sfârâiala cică îi va ieşi, că nu are altfel cum. Ei bine, haideţi să revenim la Iaşi: cine sunt amicii lui Răreşel din târg, oare? Ei, vedeţi acuma că parcă dă să se lege maioneza?  
 
Iaca planul
 
Apropo de anticipate, ca să închidem subiectul. Cică planul liberal este asumarea răspunderii guvernului Orban pe alegerea primarilor în două tururi. PSD nu va avea încontro şi va trebui să bage moţiune, care, votată şi de udemerişti, dar aceştia în înţelegere cu liberalii, va fi admisă şi guvernul, spre bucuria liberalilor, va cădea. Urmează încă o respingere a noului guvern în parlament, la vot secret, şi gata mămăliga anticipatelor: simplu ca bună seara!

Comentarii