IMAGINI – Mănăstirea Frumoasa a fost resfinţită. Mai mulţi episcopi din Europa, prezenţi

luni, 16 mai 2022, 17:20
2 MIN

Un sobor de preoţi condus de Înaltpreasfinţitul Teofan, mitropolit al Moldovei şi Bucovinei, alături de cinci ierarhi din ţară, a sfinţit duminică Mănăstirea Frumoasa din Iaşi. 

Aici s-a finalizat anul acesta amplul proiect de reabilitare, restaurare, consolidare şi punere în valoare a întregului ansamblu. Au fost sfinţite biserica, Palatul de pe Ziduri, ruinele Palatului „Pentru Femei”, zidul din incintă şi Turnul clopotniţă.

Conform doxologia.ro, la slujire au participat, pe lângă IPS Teofan, şi PS Nicolae, episcop de Amathounda şi vicar al Mitropoliei de Limassol, PS Epifanie, episcop de Lindras şi stareţ al Mănăstirii Maheras, PS Macarie, episcop ortodox român al Europei de Nord, PS Nichifor Botoşnăneanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor, dar şi PS Sofian Braşoveanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Germaniei, Austriei şi Luxemburgului.

Soborul de preoţi a sfinţit şi Paraclisul Sfânta Ecaterina, din incinta mănăstirii: au sfinţit şi altarul şi au pecetluit masa din acesta.

„Au trecut ani mulţi, decenii, chiar veacuri, iar păcatele noastre şi trecerea timpului şi-au pus amprenta asupra Mănăstirii Frumoasa. Întru cele dinlăuntru, ea a rămas frumoasă, întru cele din afară au apărut tot felul de pete. Petele cele mai mari au fost atunci când viaţa mănăstirească de la Frumoasa nu a mai fost îngăduită pentru a se desfăşura aşa cum se cuvine, dar, puţin câte puţin, ea a redevenit frumoasă. Frumuseţea ei a început să se arate când, transformată în parohie, a prins din nou viaţă. A devenit apoi şi mai frumoasă când Părintele Patriarh Daniel, mitropolit pe atunci, a rânduit ca aici să vină un grup de maici şi să reînceapă viaţa monahală”, a spus IPS Teofan, citat de doxologia.ro.

Sursa foto – Tudorel Rusu (doxologia.ro)

Comentarii