Impact frontal la 6 dimineaţa cu lama unei maşini de deszăpezire. Pasagerii au scăpat cu răni uşoare

vineri, 12 mai 2023, 01:51
2 MIN
 Impact frontal la 6 dimineaţa cu lama unei maşini de deszăpezire. Pasagerii au scăpat cu răni uşoare

Doi verișori au ajuns împreună în fața judecătorilor, după o noapte de distracție într-o discotecă din Gura Bohotinului și o tamponare cu o sărăriță. Unul dintre ei va ajunge după gratii. Celălalt a scăpat în primă instanță cu o simplă amendă.

În seara zilei de 4 ianuarie 2019, Culiță-Alexandru Agape a mers la Adrian Iacob, care urma să-l ducă a doua zi la Iași, pentru rezolvarea unor probleme personale. Cei doi au băut câteva ore, după care s-au hotărât să meargă la discotecă, cu mașina condusă de Iacob. Au petrecut și în discotecă câteva ore, timp în care au băut fiecare câte aproximativ o jumătate de litru de cognac și whiskey. Apoi au mers la Iași, la un restaurant din Tudor Vladimirescu, pentru a mânca. S-au întors ulterior la discotecă, unde au rămas până dimineață. În cele din urmă, după ora 6.00, au plecat iar spre Iași. La volanul automobilului Seat Ibiza s-a urcat Agape, deși acesta nu avea permis. Nu au apucat să meargă prea mult. Pe DN 28, între Costuleni și Osoi, Agape a pierdut controlul volanului și a ajuns pe contrasens, lovind frontal un utilaj de deszăpezire. Autoturismul a ajuns pe câmp, puternic avariat, dar airbag-urile i-au salvat pe cei doi, care au scăpat cu răni ușoare. Șoferul sărăriței i-a ajutat să iasă din mașină, după care a chemat poliția și o ambulanță. Analizele ulterioare au stabilit că Iacob avea o alcoolemie de 1,33‰, iar Agape, 1,41‰ în sânge. Alcoolemia teoretică a acestuia din urmă a fost estimată retroactiv la 2,15‰.

Cei doi au fost trimiși în judecată pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului, Agape fiind judecat și pentru conducere fără permis. Agape a fost condamnat pentru fiecare dintre fapte la câte 2 ani și 6 luni de închisoare. El nu se afla de altfel la prima condamnare. În august 2019, mai fusese condamnat, cu suspendare, pentru furt calificat. Pedepsele au fost contopite, rezultând o condamnare finală la 4 ani de închisoare. Vărul său nu avea antecedente penale, iar preotul paroh i-a făcut o caracterizare pozitivă. Ca urmare, magistrații Judecătoriei au apreciat că o amendă penală de 3.000 de lei, corespunzătoare unui număr de 150 zile-amendă, este suficientă pentru a-l determina să nu mai încalce legea. Sentința a fost contestată de Agape, dosarul intrând pe rolul Curții de Apel. Procesul se va relua la sfârșitul lunii viitoare.

Comentarii