De Sănătate

Punem punctul pe știi

În atenţia părinţilor! Noi structuri la Spitalul de Copii: chirurgie oftalmologică, psihiatrie pediatrică şi boli infecţioase

sâmbătă, 28 octombrie 2023, 01:50
1 MIN
 În atenţia părinţilor! Noi structuri la Spitalul de Copii: chirurgie oftalmologică, psihiatrie pediatrică şi boli infecţioase

La Spitalul de Copii din Iaşi se va înfiinţa, în premieră, un compartiment de psihiatrie pediatrică. Conform reprezentanţilor unităţii medicale, acesta va avea cinci paturi şi se va adresa, cu precădere, copiilor care suferă de patologii din spectrul autist.

 

„În ultimul timp, medicii spitalului s-au confruntat cu solicitări din partea părinţilor ai căror copii au fost diagnosticaţi cu această patologie. De altfel, pentru înfiinţarea acestui compartiment, care are în structură, printre altele, un logoped şi un psiholog, au fost purtate discuţii cu reprezentanţii asociaţiilor naţionale care au ca specific de activitate spectrul autism. Astfel, noul compartiment răspunde nevoilor copiilor şi părinţilor”, au transmis reprezentanţii unităţii medicale.

Tot ca noutate, la spital va funcţiona, pe lângă compartimentele existente, şi câte unul pentru boli infecţioase, cu 15 paturi, şi genetică, cu 3 paturi. Până acum, aceste specializări nu aveau compartimente individualizate. Mai mult, a fost înfiinţat şi un compartiment de Chirurgie hepatobiliopancreatică, pentru monitorizare post-transplant hepatic, dar şi un nou compartiment chirurgical de Oftalmologie.

„Acesta din urmă va avea 5 paturi, va deveni funcţional începând cu data de 1 noiembrie, ceea ce reprezintă un pas important pentru unitatea pediatrică ieşeană având în vedere numărul mare de pacienţi care se adresează spitalului. Medicii sunt pregătiţi să preia şi să intervină în cazul tumorilor oculare, patologiilor oculare ale nou-născutului şi prematurului, precum şi în cazul diverselor malformaţii oculare”, au mai spus reprezentanţii Spitalului de Copii. 

Comentarii