In memoriam Grigore Vieru, luni, în Copou

vineri, 11 februarie 2022, 02:50
1 MIN
 In memoriam Grigore Vieru, luni, în Copou

Cea de-a XIV-a ediţie a evenimentului „In memoriam Grigore Vieru” va aduce la Iaşi, pe 14 februarie, oficiali din Republia Moldova, dar şi scriitori, critici şi academicieni în cadrul unui manifestări care va avea loc la bustul poetului din Parcul Copou, continuată în Sala „Diotima” a Casei de Cultură „Mihai Ursachi” a Municipiului Iaşi.

Evenimentul este organizat cu ocazia împlinirii a 87 de ani de la naşterea poetului Grigore Vieru de către Primăria Municipiului Iaşi, în parteneriat cu Casa de Cultură „Mihai Ursachi” a Municipiului Iaşi şi Asociaţia Culturală „FeedBack”.

Astfel, pe 14 februarie, începând cu ora 12.00, oficialităţi din administraţia publică locală, reprezentaţi ai unor instituţii de învăţământ şi ai mai multor asociaţii culturale vor depune jerbe la bustul poetului din Parcul Copou, iar de la ora 13.00 va avea loc, în Sala „Diotima”, un recital extraordinar de poezie suţinut de scriitorii Daniel Corbu, Cassian Maria Spiridon şi Valeriu Stancu. La eveniment vor participa, potrivit organizatorilor, Ion Ceban, primarul municipiului Chişinău, Alexei Ţurcan, consul general al Rep. Moldova la Iaşi, prof.univ.dr. Pompiliu Crăciunescu, Ioan Holban şi acad. Valeriu Matei. Moderatorii evenimentului sunt poeţii Adi Cristi şi Daniel Corbu.

Comentarii