Încă o încercare pentru reabilitarea pasajului pietonal Frumoasa: s-a dublat valoarea lucrărilor

joi, 08 iunie 2023, 22:41
2 MIN
 Încă o încercare pentru reabilitarea pasajului pietonal Frumoasa: s-a dublat valoarea lucrărilor

Primăria a reluat licitaţia pentru reabilitarea pasajului pietonal Frumoasa. Valoarea estimată pentru lucrări este dublă faţă de cea contractată la prima licitaţie: contractul semnat în martie 2022 a fost reziliat după un an întrucât constructorul nu a făcut faţă lucrărilor. 

Suma iniţială a fost de circa un milion de lei, în timp ce contractul scos acum la licitaţie de Primărie ajunge la peste 2,1 milioane lei. „Execuţia lucrărilor în pasaj se va face pe 2 tronsoane longitudinale delimitate de un perete fals astfel încât în timp ce pe primul tronson lucrările de execuţie sunt în desfăşurare, pe cel de-al doilea să se desfăşoare circulaţia pietonală”, se arată în caietul de sarcini. Aşa cum ZDI a relatat în luna martie a.c., contractul semnat în martie 2022 a fost reziliat în contextul evoluţiei preţurilor din domeniul construcţiilor.

„Creşterea excesivă a preţurilor materialelor de construcţii din ultimul an de zile a dus la imposibilitatea încadrării în bugetul licitat, executantul înştiinţând Primăria că doreşte rezilierea contractului. S-au căutat soluţii de rezolvare a situaţiei, inclusiv prin actualizarea preţurilor în conformitate cu legislaţia în vigoare”, declara purtătorul de cuvânt al Primăriei, Sebastian Buraga. Printre lucrările care trebuie realizate la pasaj se numără modernizarea structurii de rezistenţă (placaj din piatră naturală pe toată lungimea şi lăţimea pasajului – pe tavan, pereţi şi podină, iluminat led, monitorizare video, sistem de colectare şi dirijare a apelor pluviale), reparaţii executate la nivelul camerei tehnice, modernizarea căilor de acces şi reparaţii executate în exteriorul pasajului

Deschiderea ofertelor la noua licitaţie este programată pe 3 iulie. Fondurile pentru refacerea pasajului pietonal sunt asigurate de la bugetul local. Pasajul face legătura între zonele Nicolina (str. Libertăţii) şi Frumoasa (stradela Cetăţuia). În zona ieşirii din pasaj este localizat ansamblul Mănăstirii Frumoasa, lăcaş de cult inclus pe lista monumentelor istorice şi recent restaurat.

Comentarii