Încep lucrările la Parcul Industrial de la Leţcani

joi, 30 iulie 2020, 01:50
1 MIN
 Încep lucrările la Parcul Industrial de la Leţcani

Consilierii judeţeni au parcurs ieri, în mai puţin de două ore, cele 27 de proiecte înscrise pe ordinea de zi a şedinţei ordinare din iulie. În lipsa preşedintelui Maricel Popa, întrunirea a fost condusă de vicele Romeo Olteanu. După ce au suplimentat fondurile destinate întreţinerii şi reparaţiilor drumurilor judeţene, aleşii au ajuns la proiectul Parcului Industrial de la Leţcani. 

A fost actualizat devizul general la 22,6 milioane de lei, sumă care include cei 592,5 mii lei necesari mutării unei linii electrice aeriene de 20 de kilovolţi care străbate amplasamentul. Amenajarea Industrial Park s-a cramponat în ultimii trei ani de mutarea acestor stâlpi de înaltă tensiune. Potrivit devizului de lucrări întocmit încă din 2016, 8,5 milioane de lei vor fi cheltuiţi pe amenajarea terenului, proiectarea va costa ceva mai mult de o jumătate de milion, iar construcţiile şi instalaţiile reprezintă aproape 7,2 milioane de lei.

Consilierii liberali nu au fost întru totul mulţumiţi de votul de azi. „S-a adeverit faptul că, din octombrie anul trecut, contractul cu E.ON a stat în sertarul lui Maricel Popa, fără nicio justificare, proiectul fiind blocat de către acesta mai bine de 10 luni”, se arată într-un comunicat remis presei după încheierea şedinţei, care remarcă faptul că nici alte proiecte similare nu au înaintat vreun pas.

Un alt proiect important adoptat a fost cel prin care se acordă fonduri (din bani europeni) pentru spitalele din subordinea CJ implicate în combaterea răspândirii epidemiei de Covid-19. La şedinţa de ieri au fost prezenţi 34 de consilieri judeţeni.

Comentarii