Începe selecţia taximetrelor la Aeroport: POS obligatoriu

joi, 27 ianuarie 2022, 03:00
1 MIN
 Începe selecţia taximetrelor la Aeroport: POS obligatoriu

De ieri, transportatorii de persoane interesaţi să preia călători din incinta aerogării ieşene pot să se înscrie la licitaţia deschisă pentru acreditarea maşinilor.

Procedura se desfăşoară până pe 11 februarie, interval în care ofertele depuse vor fi analizate. Ultima zi de înscriere este 10 februarie, se arată într-o notă de informare primită de la Regia Autonomă Aeroportul Iaşi. Rezultatele finale vor fi afişate pe 14 februarie pe site-ul aerogării, www.aeroport-iasi.ro.

„Contestaţiile se fac în termen de 1 zi lucrătoare de la data publicării rezultatelor”, mai precizează documentul citat.

Printre cerinţele impuse de Regulamentul de taxi adoptat luna aceasta în Consiliul de Administraţie se numără capacitatea minimă liberă a portbagajului de 500 de litri, dotări precum POS, aer condiţionat, casetă cu lampă Taxi, precum şi stare tehnică şi estetică bună a autovehiculului care trebuie să nu fie mai vechi de 10 ani.

Anunţul de licitaţie şi regulamentul sunt afişate la secţiunea Noutăţi a paginii de internet a Aeroportului Iaşi.

„După desemnarea participanţilor autorizaţi, activitatea de taximetrie în zona aeroportului va putea fi realizată doar în baza unor permise de acces auto, pentru maşinile de taxi, şi permise de identificare şi acces, pentru şoferii acestora”, se mai arată în comunicatul primit de la Aeroport.

Comentarii