Interlopii au făcut bani grei din ținerea unor muncitori pe post de sclavi în Marea Britanie

joi, 30 septembrie 2021, 13:07
2 MIN
 Interlopii au făcut bani grei din ținerea unor muncitori pe post de sclavi în Marea Britanie

Interlopi din Târlungeni, Brașov, și-au luat vile, mașini de lux și au strâns peste 250.000 de lire sterline de pe urma unei rețele de sclavie prin care muncitori români erau exploatați în condiții mizere în Marea Britanie.

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov, împreună cu procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. – S.T. Braşov au descins la 9 adrese din Tărlungeni, în timp ce autorităţile din Regatul Unit au efectuat alte 6 percheziţii la Londra.

„Din cercetări a reieşit că, începând cu anul 2018, în localitatea Tărlungeni din judeţul Braşov ar fi fost constituit un grup infracţional organizat, ai cărui membrii ar fi implicaţi în activităţi de racolare, transportare, cazare şi exploatare prin muncă a mai multor persoane din localitatea Tărlungeni, judeţul Braşov, pe care le-ar fi transportat pe teritoriul Marii Britanii, în vederea angajării. Ulterior sosirii pe teritoriul Marii Britanii, acestea ar fi fost cazate în spaţii şi condiţii insalubre, agresate fizic şi obligate să presteze diferite activităţi în domeniul construcţiilor, de cele mai multe ori nefiind plătite”, a transmis comisarul de poliţie Alina Ivan, purtătorul de cuvânt al IPJ Braşov.

Potrivit poliţiştilor braşoveni, sumele de bani provenite din prestarea acestor activităţi, în valoare de aproximativ 250.000 de lire sterline, ar fi fost însuşite de către membrii grupării, în vederea achiziţionării de autovehicule, bijuterii, terenuri şi pentru construirea de case.

Aflați amănunte de pe newsweek.ro.

Comentarii