L-a găzduit în apartament 6 ani, ca prieten, iar acum nu poate scăpa de el. S-a adresat instanţei

luni, 07 iunie 2021, 01:50
2 MIN
 L-a găzduit în apartament 6 ani, ca prieten, iar acum nu poate scăpa de el. S-a adresat instanţei

Proprietara a câştigat în primă instanţă, dar „chiriaşul” a făcut apel. Procesul merge astfel mai departe, cu proprietara în afara apartamentului ei.

 

O ieşeancă încearcă să scape de un cunoscut pe care l-a găzduit timp de 6 ani. Aceasta s-a adresat judecătorilor, pentru a dispune evacuarea din apartamentul său a fostului său prieten. În 2015, Simona S. i-a acordat lui Cristian C. o procură de administrare a apartamentului pe care îl deţinea în Valea Adâncă.

Ca urmare, bărbatul s-a instalat în apartamentul Simonei S., fără să fi fost încheiat vreun contract legal. Relaţiile dintre cei doi s-au deteriorat în timp, femeia invocând faptul că Cristian C. a început să aibă un comportament ostil şi agresiv. În ianuarie, femeia i-a retras dreptul de administrare a apartamentului şi i-a cerut amicului să plece, dar acesta a refuzat. I-a trimis două notificări scrise, dar acesta a refuzat primirea corespondenţei. Singura cale rămasă a fost instanţa.

Judecătorii au verificat în primul rând dreptul de proprietate al femeii asupra apartamentului şi calitatea de ocupant a lui Cristian C., nefiind nimic neclar în această privinţă. În lipsa unui contract care să prevadă alte condiţii de eliberare a apartamentului, magistraţii s-au raportat la prevederile legale generale. Au constatat că femeia îndeplinise obligaţia formală de a-l notifica pe bărbat că trebuie să plece. Prin urmare, a fost dispusă evacuarea lui Cristian C. din apartament şi plata de către acesta a sumei de 2.100 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Apelul declarat de bărbat a intrat pe rolul Tribunalului.

Comentarii