La mâna ieşenilor

marți, 19 aprilie 2022, 01:43
3 MIN
 La mâna ieşenilor

Dacă face patru puncte în următoarele două meciuri, Politehnica Iaşi va privi lejer ultima etapă, indiferent de alte rezultate

Politehnica Iaşi priveşte cu mare optimism finalul de sezon al Ligii a II-a de fotbal după eşecul suferit sâmbătă de Politehnica Timişoara, pe teren propriu, în faţa CSC Şelimbăr, în etapa a IV-a a play-out-ului. Cu trei runde înainte de finalul campionatului, Iaşul, care a stat la finalul săptămânii trecute, şi-a păstrat avansul de şase puncte faţă de echipa bănăţeană, grupare aflată pe locul care duce la barajul de menţinere în eşalonul secund. Drept urmare, dacă obţine patru puncte în următoarele două runde, în care se va confunta acasă cu modesta Dunărea Călăraşi şi la Miercurea Ciuc, cu FC Csiksereda, formaţia antrenată de Costel Enache va fi sigură că va juca şi în stagiunea următoare în divizia secundă. Asta chiar dacă Timişoara va câştiga în etapele care urmează, pe terenul “lanternei”, Dacia Unirea Brăila şi acasă cu Metaloglobus Bucureşti. În acest scenariu, partida directă dintre cele două Politehnica, din ultima etapă, nu va avea nicio miză, bănăţenii urmând să fie sigur la baraj.

Mai trebuie precizat că echipa din Şelimbăr, care are un meci mai mult disputat, este salvată matematic de la retrogradare după succesul din Banat. Sibienii au 33 de puncte, cu nouă peste Timişoara şi trei în faţa Iaşului. O eventuală egalitate de puncte între cele trei echipe la final nu ar afecta pe Şelimbăr, care are patru puncte obţinute în rezultatele directe: victorie cu Poli Timişoara şi remiză cu Poli Iaşi. Reamintim, în caz de egalitate de puncte, departajarea la final se face în funcţie de rezultatele directe, abia apoi se ia în considerare golaverajul.

Confirmarea a venit ieri, de la Federaţia Română de Fotbal, care păcătuieşte în continuare la scrierea regulamentelor şi la comunicarea cu membrii afiliaţi. De accea, în spaţiul public s-a mai vehiculat în ultima perioadă fie că primul criteriu de departajare ar fi numărul de puncte obţinute în sezonul regulat, fie golaverajul. În primul caz, Iaşi ar fi fost salvată doar cu victoria în faţa Dunării, deoarece a avut mai multe puncte decât Timişoara în prima fază a campionatului.

Fără emoţii sunt, în afară de Şelimbăr, şi celelalte echipe din grupa A a play-out-ului. Csikszereda (39 de puncte) şi Metaloglobus (35 p) au garantat locul din Liga a II-a şi în campionatul următor, iar codaşele, Dunărea Călăraşi (7 p) şi Dacia Unirea Brăila (5 p), sunt matematic retrogradate în Liga a III-a. Următoarea etapă din play-out-ul eşalonului doi are loc vineri, toate meciurile din grupa A fiind programate a începe la ora 11:00. (Ovidiu MINEA)

 

 

Comentarii